“Zvezda Beograda” za Good Food & Wine Festival

„Good Food & Wine Festival“ jedan je od najboljih projekata u 2021. godini za koji je nagrađen prestižnom nagradom „Zvezde Beograda“, koju tradicionalno dodeljuje Kancelarija za mlade Grada Beograda za najbolje projekte podržane na konkursima Grada Beograda u prošloj godini.

Nagradu je, ispred udruženja Centar Spektar, koje je organizator „Good Food & Wine Festivala“ primila Dunja Jovićević, predsednica te organizacije. Festival, kao manifestacija  koja okuplja proizvođače hrane, vina, napitaka, ali i zanatlije, ugostitelja, hotelijera, udruženja i turističke organizacije iz Srbije i regiona, na prodajnom sajmu na beogradskoj Sava Promenadi, organizuje se uz pokroviteljstvo Sekretarijata za privredu Grada Beograda od 2019. godine. Sam Festival traje sedam dana i obuhvata niz pratećih manifestacij poput Vinskog karnevala Knez Mihajlovom ulicom, Nedelje beogradskih restorana, Izložba hleba „Hleb naš nasušni“, koncerte i dr.

Festival je odoleo izazovima pandemije, pa je u septembru 2021.godine povećao broj izlagača na najlepšem beogradskom keju, Sava Promenadi, porastao na više od sedamdeset i privukao hiljade posetilaca i turista iz Srbije i regiona.

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević, koji se obratio prisutnima na svečanoj dodeli priznanja, čestitao  je pobednicima i  posebno istakao „Good Food & Wine Festival“ kao jedan od najlepših u Beogradu.

„Good Food & Wine Festival“ ove godine će biti održan po četvrti put, 10. septembra u Beogradu, na istom mestu, na Sava promenadi.

Podelite članak sa drugima!

Anđela Lađević

Zdravo! Ja sam Andjela, imam 25 godina i rodom sam iz Vršca. Završila sam medjunarodne studije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a sada sam na master studijama-modul studije SAD-a. Volim da čitam, pišem, kao i da uživam u prirodi i sportu.

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.