ZA KREATIVNOST BEZ GRANICA

Izvor: Balkan media tim

ZA KREATIVNOST BEZ GRANICA

Beograd, 1. oktobar 2021. godine – Sajam ženskog inovacionog preduzetništva ”Za kreativnost bez granica” održan je u TC Galerija uz učešće više od 50 preduzetnica iz cele Srbije.  Preduzetnice koje se u svom biznisu bave inovacijama na štandovima Sajma predstavile su primere uspešnih biznisa i inovativnih proizvoda i usluga,a učesnici su imali priliku da razmene iskustva i steknu nova znanja o mogućnostima unapređenja poslovanja.

Sajam je otvorio dr Nenad Popović, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, a svoje poslovno iskustvo sa prisutnima su podelile i uspešne preduzetnice.  „Ministarstvo je u saradnji sa Evropskim institutom za inovacije pre četiri godine započelo program kako bi motivisali žene da se bave inovacionim preduzetništvom“ – rekao je dr Nenad Popović. Takođe, ministar je istakao da je Vlada Republike Srbije uložila više od sto miliona evra u poslednje četiri godine u razvoj inovacija i inovacionog preduzetništva. Posetivši štandove preduzetnica, ministar je rekao da vidi jedan potpuno tehnološki inovativan pristup orijentisan na klijenta.   On je naglasio da je Sajam jedan od načina da se devojke i žene informišu o novim tehnologijama i inovacijama, kao i o preduzetništvu.

Dr Jasmina Knežević, koja je ove godine ponela prestižno priznanje Menadžer godine, kao osnivačica i direktorka jednog od najvećih zdravstvenih sistema, Bel Medic,  o tome koliko su inovacije bile važne u njenom poslovnom iskustvu. Doktorka Knežević je rekla da žene mogu mnogo i da su znatiželjne, inovativne, te da ta osobina upravo pokreće svet. Prisutnima se obratila i preduzetnica Stefanija Lukić, vlasnica preduzeća Just Smart prenevši svoje inovativno preduzetničko iskustvo u domenu digitalnog obrazovanja i inovativnog rešenja platforme „Shtreber“, kao i Tatjana Rackov Sinadinović, direktorka dečijih vrtića „Happy Kids“ koja je svoju inovativnu preduzetničku karijeru posvetila deci.

Sajmu su prisustvovali gosti i učesnici iz Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Užica, Valjeva i drugih gradova –  preduzetnice, predstavnice ženskih udruženja i preduzetničkih asocijacija, nezaposlene žene sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, koje su zainteresovane za preduzetništvo, kao i predstavnici medija.

Manifestacija je održana sa ciljem da se informiše javnost, a posebno  preduzeća u kojima su vlasnice žene i da se prihvate inovacije i kreativnost kao suštinski koncept savremenog poslovanja, kako bi se podigao nivo sopstvene konkurentnosti i unapredilo poslovanje.

Organizator Sajma ženskog inovacionog preduzetništva je Centar za tranziciju i ljudska prava “Spektar”, uz pokroviteljstvo Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Izvor: Balkan media tim https://balkantravel.rs/vesti/manifestacije/sajam/odrzan-sajam-zenskog-inovacionog-preduzetnistva/

Podelite članak sa drugima!

Anđela Lađević

Zdravo! Ja sam Andjela, imam 25 godina i rodom sam iz Vršca. Završila sam medjunarodne studije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a sada sam na master studijama-modul studije SAD-a. Volim da čitam, pišem, kao i da uživam u prirodi i sportu.

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.