Vrnjačka Banja i Sokobanja najpopularnije, očekuje se veliki broj posetilaca

Foto: Turistička organizacija Vrnjačka Banja

Vrnjačka Banja i Sokobanja najpopularnije, očekuje se veliki broj posetilaca

DOMAĆI I STRANI TURISTI ZAINTERESOVANI ZA SRPSKE BANJE

Interesovanje za odmor u banjama u Srbiji, koje su lane bile prepune, veliko je i ove godine, a turisti se najviše interesuju za Vrnjačku Banju i Sokobanju, kaže generalni sekretar Udruženja banja Srbije Vladan Vešković.

Pored ove dve banje, veliko interesovanje vlada i za Banju Koviljaču, Selters, Atomsku i Ribarsku Banju, prenosi Tanjug.

Vešković ističe da su srpske banje prošle godine prednjačile u povećanju prometa, koji bi bio i izraženiji da većina rehabilitacionih centara pred kraj prošle godine nije po drugi put bila uvrštena u zdravstveni Covid-19 sistem.

Kada je reč o stranim turistima, čiji je broj lane zbog pandemije bio znatno manji nego ranijih godina, Vešković kaže da će njihova poseta najviše zavisiti od epidemiološke situacije i zdravstvenih politika zemalja iz kojih dolaze, ali da je za očekivati povećanu posetu stranaca našim banjama.

A u njih najčešće dolaze turisti iz našeg okruženja, Crne Gore, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine, kao i Rusi, koji cene srpske banje i tradicionalno ih posećuju.

Udruženje banja Srbije je predstavilo novi projekat „Upoznaj sebe putujući Srbijom“, koji ima dvostruku ulogu. Prva je da promoviše domaći turizam i destinacije koje su strogo kontrolisane kada je reč o zagađenju, kao što su Tara, Zlatibor, Vrnjačka Banja, Koštunići, Javor planina, a druga da se ljudi upoznaju sa neophodnošću zdravih stilova života.

Izvor: biznis.rs

Podelite članak sa drugima!

Biljana Ilić

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.