Talas humanosti na društvenim mrežama

Foto: novaekonomija.rs

Talas humanosti na društvenim mrežama

Nedavno je otpočela isplata trideset evra državne pomoći svim punoletnim građanima Republike Srbije. Većini je novac dobrodošao u godini u kojoj pandemija još uvek uzima svoj danak. Ipak, postoji jedna grupa stanovnika ove zemlje kojoj pandemija nije najveći problem, ali koja im je otežala dovoljno tešku situaciju. Reč je o korisnicima fondacije Budi human. Kada uđete na njihov sajt, čini se da je kolona imena nepregledna. Ipak, jedna grupa na Fejsbuku je u prethodnoj, izvanredno teškoj godini za domaću i svetsku ekonomiju, dokazala da se sreća umnožava samo onda kad se deli. Reč je o grupi „Budi human – Humanitarne licitacijeˮ, o čijim aktivnostima nešto više možete pročitati ovde.

Upravo u toj grupi, kada se činilo da ponestaje ideja za licitacije, nagradne igre, poklone za sms, lavina humanosti je ponovno pokrenuta.

„Imam jedan predlog i izazov za sve divne članove ove grupe. Ko god je u mogućnosti, neka uplati 30 evra (ili neki deo tog iznosa) za lečenje nekoga kome je ta pomoć potrebna. Moj sestrić Aleksa je član fondacije i nas dvoje smo mojih 30 evra namenili za drugara Gavrila, da što pre ode po lekićˮ, reči su jedne tetke, kojoj se ubrzo pridružio znatan broj članova grupe, podrškom, idejama, uplatama, organizovanjem nagradnih igara i sl. Jedna objava kao jedan podstrek bila je dovoljna da se lanac dobrih dela još jednom uzdigne iznad svih pojedinačnih problema i na prvo mesto stave oni koji sami ne mogu i koji ne treba sami da se bore.

Zato, ukoliko ste u mogućnosti, pridružite se izazovu jedne tetke i obradujte Aleksu, Anđelu, Gavrila, Marka, Nataliju ili bilo koga drugog iz fondacija Budi human i Podrži život, jer zasigurno – učinićete dobro delo.

Podelite članak sa drugima!

Dragana Jovanović

Zdravo, ja sam Dragana, imam 23 godine. Diplomirani sam filolog i trenutno na masterskim studijama srpske književnosti i jezika. Čitam, pišem prozu, književnu kritiku i veliki sam zaljubljenik u španski jezik i hispansku kulturu.

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.