Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici u Beogradu

novosti.rs

Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici u Beogradu

U petak 18. marta počinje Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici čija organizacija je pripala Srbiji i održaće se u Beogradskoj/Štark areni do 20. marta.

blic.net

Naravno najveća uzdanica Srbije je Ivana Vuleta (Španović) koja je svakako veliki favorit za osvajanje zlatne medalje u skoku u dalj. Pored Ivane tu su i Asmir Kolašinac, Maja Ćirić, Elza Bibić, Boško Kijanović i Anja Lukić koji su stigli do plasmana na Svetsko prvenstvo u Beogradu stigli ostvarivši norme na takmičenjeima koji su bili kvalifikacioni, dok je ostalih sedam atletičara dobilo specijalne pozivnice od strane Svetske atletike, a to su Luke Trgovčević, Milana Tirnanić, Jovana Ilić, Aleksa Kijanović, Angelina Topić, Lazar Anić i Milica Gardašević.

Organizacija ovog takmičenja je velika čast za Srbiju i veliki vetar u leđa našim učesnicima da ostvare što bolje rezultate. Sve oči će naravno biti uprte u našu Ivanu koja nas je navikla na uspehe. Ovo je velika prilika da se Srbija pokaže u što boljem svetlu i da u dubućnosti što češće dobijamo priliku da organizujemo ovakve događaje.

Atletski Savez Srbije

Maskote ovog svetskog prvenstva su Malina Li i Šljivan Iv. Mailna i šljiva su odabrane kao dve voćke koje su simbol Srbije. Srbija je jedan od najvećih prozvođača maline na svetu i ona je svakako naš zaštitini znak. Šljiva je takođe rasprostranjena po Srbiji i verovatno je najpoznatija svetu u obliku šljivovice. Odabir baš ove dve voće je savršen i svakako će probuditi radoznalost kod gledalaca širom sveta zašto su odabrane baš ove dve voćke.

Cene karata kreću se od 600 dinara, pa sve do 3600 dinara za ona mesta najbliža borilištima. Karata je ostalo još malo, a mogu se kupiti na sajtu tickets.rs kao i na biletarnicama TC Ušće, Dom omladine i Bilet servis.

Podelite članak sa drugima!

Milica Dobrijevic

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.