Sutra počinje prijava za 3.000 dinara za vakcinisane

Sutra počinje prijava za 3.000 dinara za vakcinisane

Svi građani Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u Srbiji do danas, imaju pravo na finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara. Prijava za ovu novčanu pomoć počinje sutra 1. juna. Poslednji dan za prijavu je 15. jun, a novac će biti uplaćen na račune u drugoj polovini juna.

Ono što je najvažnije u slučaju da želite ovih 3.000 dinara od države, jeste da ste zaključno sa današnjim danom vakcinisani makar jednom dozom bilo koje od dostupnih vakcina u Srbiji. Dakle, svi koji se vakcinišu posle tog datuma, nemaju pravo na pomoć.


FOTO: EPA/ MOHAMED MESSARA, OLIVER BUNIĆ / RAS SRBIJA

Što se tiče prijave, procedura je organizovana na isti način na koji smo se ove godine prijavljivali za 60 evra i prošle za 100 evra. Prijava će biti moguća na dva načina: onlajn preko sajta Uprave za trezor; i telefonski, na broj telefona koji će biti objavljen uoči 1. juna kada prijava počinje

Dakle za prijavu za 3000 dinara vam je potreban: JMBG, broj lične karte i naziv banke u kojoj imate otvoren račun. Ukoliko nemate račun u banci, u prijavi je potrebno samo navesti naziv banke i račun će vam biti automatski otvoren.

Ne moraju svi da se prijavljuju

Penzioneri, neće morati da se prijavljuju, ali građani koji primaju socijalu pomoć hoće. I svi ostali imaju tu obavezu. Važno je istaći da pravo na dodatnih 3000 dinara za vakcinisane imaju svi građani stariji od 16 godina.

Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć neće biti važno koju vakcinu su građani primili od 4 dostupne u našoj zemlji, a to su vakcine proizvođača Sinofarm, Fajzer, Astra Zeneka i Sputnjik V. Informaciju o primljenoj vakcini, kao i o datumu vakcinisanja, građani praktično neće morati u prijavi ni da daju.

Foto:Pixabay

Vakcinisano više od 2,5 miliona ljudi

U Srbiji je do sada vakcinisano ( jednom dozom) oko 2,520,220 građana i svi oni ostvaruju pravo na ovu novčanu pomoć.

Najviše ih je vakcinisano u Beogradu, Nišu, Užicu, Novom Sadu, i to posebno u centralnim gradskim opštinama. Najmanje vakcinisanih je u mestima: Tutin, Novi Pazar, Ljig, Lajkovac i Mionica.

IZVOR:Blic.rs

Podelite članak sa drugima!

Jovana Simić

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.