Subotički tamburaši prikupili više od 700 hiljada dinara u humanitarne svrhe

Slika: Subotica.com

Subotički tamburaši prikupili više od 700 hiljada dinara u humanitarne svrhe

Svirkom, uz obalu Palićkog jezera, subotički tamburaši su zabavljali posetioce i skupljali pomoć za lečenje malog Gavrila Đorđevića.

Manifestacija je održana u sklopu akcije “Muzikom protiv bolesti”, u kojoj su do sada Subotičani sakupili oko 730 hiljada dinara za lečenje bolesne dece u Srbiji.

Akciju je započeo Bojan Temunović, još 2019. godine, tako što je uličnim nastupom uz tamburu odlučio da pomogne onima kojima je ta pomoć preko potrebna. Uskoro se akcija proširila ne samo među njegovim prijateljima, već i mnogim drugim muzičarima, vođenim idejom humanosti.

Za vreme pandemije, akcija je delimično usporena, ali se Temunović nada, a kako prenose subotički mediji, da će se u budućnosti intenzivirati.

Prema njegovim rečima, svira se svake druge nedelje u centru Subotice, ili Novog Sada, a do sada je pomognuto lečenje tridesetoro dece. Takođe je dodao da poziva sve, ne samo muzičare, da se pridruže akciji, jer kako kaže, svako može izdvojiti malo vremena, a nekom će to mnogo značiti.

Pored Bojana, ovu grupu tamburaša čine i Josip Ivković, Marko Babičković, Marko Perušić, Nikola Stanin, Danijel Dulić i Zoran Jovanović.

Planovi budućih događaja akcije “Muzikom protiv bolesti”, mogu se pronaći na njihovoj instagram stranici.

Izvor: Subotica.com

Podelite članak sa drugima!

davidantonijevic

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.