Sterijino pozorje od 18. juna

Nova.rs/Nenad Lazić

Sterijino pozorje od 18. juna

Sterijino pozorje biće održano u Srpskom narodnom pozorištuu Novom Sadu od 18. do 26. juna pod sloganom “Zlu vremenu, uprkos”. Ovaj pozorišni festival će otvoriti glumac Svetozar Cvetković, trostruki dobitnik Sterijine nagrade. Sterijino pozorje dobilo je saglasnost Kriznog štaba za povećanje kapaciteta gledališta, pa je pušten u prodaju dodatni kontigent ulaznica za gotovo sve predstave 66. festivalskog izdanja.

Publika će imati priliku da pogleda 15 predstava u tri programa po izboru selektora, teatrologa i dramaturga dr Milivoja Mlađenovića.

Selektor Milivoje Mlađenović uvrstio je u takmičarsku selekciju i predstave „Deobe“ Dobrice Ćosića, u dramatizaciji Spasoja Ž. Milovanovića i režiji Juga Radivojevića, nastalu u koprodukciji SNP-a, Narodnog pozorišta u Nišu i Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici, zatim autorski projekat Andraša Urbana „Vitezovi” i “Lake male“ pozorišta „Deže Kostolanji“ iz Subotice, „Kus petlić“ Aleksandra Popovića, u režiji Milana Neškovića i izvođenju Narodnog pozorišta u Subotici, „Derviš i smrt“ Meše Selimovića, u dramatizaciji i režiji Dejana Projkovskog, u produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke kao i mnoge druge.

Program 66. Sterijinog pozorja počeće u Srpskom narodnom pozorištu predstavom Branislava Nušića “Gospođa ministarka” u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke, u režiji Tatjane Mandić Rigonat.

Izvor: N1 / https://rs.n1info.com/kultura/sterijino-pozorje-od-18-juna-odobrena-dodatna-publika/

Podelite članak sa drugima!

Anđela Lađević

Zdravo! Ja sam Andjela, imam 25 godina i rodom sam iz Vršca. Završila sam medjunarodne studije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a sada sam na master studijama-modul studije SAD-a. Volim da čitam, pišem, kao i da uživam u prirodi i sportu.

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.