Serije koje morate pogledati u 2022. (ako već do sad niste)

Serije koje morate pogledati u 2022. (ako već do sad niste)

Završila se još jedna godina, proslavili smo praznike, neki su se vratili na posao, a neki su počeli da se spremaju za ispitne rokove. Tokom ispitnoh rokova volim da gledam lagane serije, koje kartko traju i ne moram mnogo da se uključujem. Prošle godine sam odgledala dosta serija, neke od njih se smatraju „opštom kulturom“, zato u nastavku teksta možete pročitati listu serija koje su must have ove godine.

  1. The Sopranos (Porodica Soprano)

Ova kultna serija, obeležila je moju „serijsku“ listu u 2021. godini. Dugo sam se rešavala da je pogledam, čak sam i par meseci pre zvaničnom gledanja, pogledala prvi epizodu i nisam bila oduševljena. Zapravo, serija je odlična. Radnja serije prati život Entonija Tonija Soprana, šefa italijanske mafijaške porodice u Nju Džerziju i njegove poteškoće da održi balans između svog porodičnog života i poslovne karijere u mafijaškoj organizaciji čiji je član. Serija takođe prati živote članova Tonijeve porodice, ali i njegovih poslovnih saradnika. Zbog velikog broja problema u svom životu i učestalih napada panike, Toni se za profesionalnu pomoć obraća psihijatru dr Dženifer Melfi, koja je takođe jedan od glavnih likova.

  • Killing Eve (Ubiti Iv)

Serija koja me je jako zbunjivala, ali sam se neprestano vraćala i gledala. Serija prati Iv Polastri, koja radi za britansku obaveštajnu službu koja ima zadatak da uhvati psiho ubicu Vilanel. Tokom ove igre mačke i miša, između njih dve se stvara posebna odnos, koji prelazi u opsesiju.

  • Big Little Lies ( Nevine laži)

Ono što ovu seriju čini dodatno dobro, jeste glumačka postava, na čelu sa Nikol Kidman, Ris Vinterspon, Zoi Kravic, Merlin Strip i drugi. Serija je nastala po romanu Lijen Morijarti, prati mračnu komičnu priču o tri majke iz severne Kalifornije, čiji naizgled savršeni životi postepeno počinju da se ogoljavaju i dolazi do neminovnog ubistva.

  • Modern Family (Moderna porodica)

Lagana, američka komedija situacije koja prati priču jedne familije, tri različite porodice u predgrađu u Los Anđelesu. Serija o ljubavi, porodici, prihvatanju i odrastanju, a posebnu vrstu humora dodaja fantastična Sofija Vergara.

  • The Flight Attendant (Stjuardesa)

Kratka serija o tome kako samo jedna noć može da promeni sve. Stjuardesa Kasandra Bauden budi se u hotelskoj sobi u Bangkoku, mamurna od prethodne večeri, i pronalazi mrtvo telo pored sebe, ne znajući šta se desilo.

Sve serije možete pogledati na HBO GO i na Netflixu.

Podelite članak sa drugima!

Lenka Pavlović

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.