Sajam knjiga 2022. – Povratak napisanih

Sajam knjiga 2022. – Povratak napisanih

Nakon dve godine pauze Međunarodni sajam knjiga se ponovo održava u Beogradu. Ovo je ujedno i 65. Međunarodni beogradski sajam knjiga. Ove godine se Sajam održava pod sloganom ” Povratak napisanih”.

Kao i svih godina do sada Sajam knjiga se održava u Beogradskom sajmu koji je domaćin svih velikih sajmova u Beogradu. Ovogodišnji sajam knjiga će trajati od 23. do 30. oktobra. Pored odličnih popusta Sajam knjiga je i odličan način da se svi posetioci upoznaju i sa onim manje poznatim izdavačkim kućama, ali i sa radom raznih Ministarstava koji imaju svoje štandove na Sajmu. Budući brucoši takođe mogu da se bolje upoznaju sa fakultetimakoje žele da pohađaju.

Počasni gost ovogodišnjeg Sajma knjiga je Rumunija, ali će pored pored domaćih i izdavača iz zemlje počasnog gosta tu biti i  i izdavači iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije, Mađarske, Nemačke, Belorusije, Rusije, Kine, Irana, Švajcarske, Maroka, Egipta, Indije i Poljske. Gosti sajma će u ime zemlje počesnog gosta pozdraviti rumunski pesnik i pisac Mirče Dinesku, a gosti manifestacije biće između ostalih i pisci Ajfer Tunč iz Turske, Patrik Beson iz Francuske, Đovani Dozini iz Italije i Đorđe Matić iz Hrvatske.

Biće postavljene izložbe posvećene Vasku Popi, Borislavu Pekiću i Žoše Saramagu. U okviru Sajma knjiga tradicionalno će biti dodeljene nagrade i ocenjena godišnja izdavačka produkcija u kategorijama izdavač godine, izdavački poduhvat godine, dečja knjiga godine, nagrada za izdavača iz dijaspore na srpskom jeziku, specijalno priznanje za doprinos u oblasti nauke, specijalno priznanje za izdavača, kjigu ili strip.

Svečano otvaranje sajma je 23. oktobra u 18.00, ali je pristup pubilici obogućen od 10 sati. Sajam će raditi od 24. do 27. oktobra od 10 do 20 sati, a od 28. do 30. oktobra od 10 do 21 sat. Pojedinačna ulaznica za sajam je 300 dinara, kolektivna ulaznica plaćaće se 200 dinara, a cena parkinga biće 150 dinara po započetom satu.

Izvor: 021.rs

Podelite članak sa drugima!

Milica Dobrijevic

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.