Šabačkoj gimnaziji uručena nagrada za projekat Girls Go Circular

Foto: Glas Podrinja

Šabačkoj gimnaziji uručena nagrada za projekat Girls Go Circular

Šabačkoj gimnaziji za osvojeno treće mesto u realizaciji projekta Girls Go Circular dodeljen je vaučer u vrednosti od 50.000 dinara. Projekat je deo aktivnosti Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju – EIT Raw Materials i Dostignuća mladih u Srbiji, a priliku da stekne veštine i znanja iz crikularne ekonomije imalo je 3957 učenica iz 75 srednjih škola širom Srbije.

-Kao organizacija razvijamo preduzetnički duh kod mladih, a ovogodišnji program je omogućio da devojčice budu upoznate sa digitalnim veštinama. Bio je veliki odziv, te nam je veoma drago što su uprkos pandemiji i onlajn nastavi želele da budu deo programa – rekao je Darko Radičanin izvršni direktor organizacije Dostignuća mladih u Srbiji.

Šabačka gimnazija jedina je obrazovna ustanova koja nije stručnog usmerenja, a bila je deo projekta Girls Go Circular sa impozantnim brojem učesnica. Čak 174 gimnazijalki je ispunilo sve predviđene obaveze čime su doprinele da se njihova škola nađe u prvih pet u Srbiji.

-Učestvujemo u takmičenjima na svim nivoima i to činimo vrlo rado, te je i uspeh zagarantvoan zahvaljujući motivisanim profesorima i učenicima – istakla je direktorka Šabačke gimnazije Marijana Isaković.

Projekat u školi realizovali su profesori računarstva i informatike Marijana Bajić, Milena Bošković, Dušan Kovačević, Marta Miletić, Vladimir Ninković, Lidija Perišić, Siniša Savić, Ivana Firaunović i Biljana Drobnjak, stručni saradnik i koordinator ovog Projekta u Šabačkoj gimnaziji.

Izvor: Glas Podrinja

Podelite članak sa drugima!

Marija Jocić

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.