Ruski turisti u poseti vinarijama Subotičko-horgoške peščare

Ruski turisti u poseti vinarijama Subotičko-horgoške peščare

Strani turisti ponovo u Srbiji. Grupa ruskih turista, ljubitelja hrane i vina, zahvaljujući projektu “Iz Srbije s ljubavlju” koji se realizuje uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, obići će više vinskih reona u Srbiji. Njihovi domaćini se nadaju da će dobar glas o srpskoj hrani i vinima preneti svojim sunarodnicima, čijim posetama se nadaju u budućnosti.

Prva organizovana grupa turista iz Ruske federacije, nakon svega što je donela pandemija, svoju posetu našoj zemlji počela je na severu Srbije, obilaskom vinarija u reonu Subotičko-horgoške peščare. Utisci gostiju, koji su posvećeni slaganju hrane i vina, su pozitivni i domaći ugostitelji mogu računati na njihove preporuke.

“Bila sam u mnogim zemljama, gledala sam različite vinarije i jako sam fascinirana kvalitetom srpskih vina”- kaže jedna od gošći, enološkinja Viktorija.

A te preporuke vrede, pošto se radi o dobrim poznavaocima vina i ljubiteljima kulture slaganja hrane i vina koji obilaze ceo svet i čija preporuka se poštuje.

“Ovo jeste pravi put da, prvo gradimo brend srpskog vina. Drugo, da gradimo autentične sorte vina kao što su Sila i Probus na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine i onda da možemo da govorimo i o izvozu velikih količina kvalitetnog vina iz Srbije na tržište Ruske Federacije” – rekao je ovom prilikom pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević.

Sa tradicionalnim gostoprimstvom naše zemlje gosti iz Rusije imaće priliku da se upoznaju i narednih dana kroz obilazak i ostalih vinskih reona Srbije.

Izvor: RTV.RS

Podelite članak sa drugima!

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.