Recikliraj i osvoji električni trotinet

Recikliraj i osvoji električni trotinet

Korisnici koji recikliraju limenke u pametnim presama za reciklažu postavljenim u ,,Idea” prodavnicama, od 1. juna do 31. decembra, učestvuju u novom ciklusu nagrađivanja.

,,Svaka limenka se računa” je akcija koja u Srbiji postoji godinu dana, a prvi put je patentirana u Velikoj Britaniji 2009. godine. Projekat ima za cilj da podigne ekološku svest među građanima kao i svest o recikliranju i prednostima koji aluminijum ima kao materijal koji se može reciklirati. Danas u ovoj akciji učestvuju preko 19 zemalja širom Evrope.

Foto: Facebook, IDEA

Onaj građanin koji reciklira najviše limenki biće pobednik, a nagrada je ove godine električni trotinet. U prethodnom nagradnom ciklusu učestovalo je 1.214 aktivnih korisnika aplikacije, a reciklirano je ukupno 8.297 limenki. Pobednik Negoslav Vuksanović je sa reciklirane 1.072 limenke osvojio PS4, dok su recikleri od drugog do petog mesta dobili vaučere od 2.000 dinara za kupovinu u Merkator objektima.

Pametni sistem za reciklažu limenki sa elementima igre i analizom podataka recikliranog materijala inovacija je startap kompanije Solagro Smart Recycling. Sistem čine pametne prese i web aplikacija.Pametne prese su interaktivni uređaji za sakupljanje i presovanje limenki. Vrednuju svaku ubačenu limenku sa po 10 poena i na kraju procesa na ekranu ispisuju numerički kod koji je potrebno uneti u aplikaciju.

Pristup aplikaciji je moguć skeniranjem QR koda na početnom ekranu prese ili putem web adrese https://solagro.app. Nakon sto kreirate korisnički nalog, unošenjem numerčkog koda sa prese dobijate poene koje možete zameniti za nagrade.

Izvori: https://kulturnikisobran.com/svaka-limenka-se-racuna-pocinje-novi-ciklus-nagradivanja/ https://citymagazine.danas.rs/destinacija/eko/svaka-limenka-se-racuna-donosi-zabavu-kroz-reciklazu-limenki-u-okviru-reciklaznog-izazova/

Podelite članak sa drugima!

Jovana Simić

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.