Promovisana nova rakija srpskog brenda “Yebiga”

Promovisana nova rakija srpskog brenda “Yebiga”

Basista grupe “Faith no more” i idejni tvorac rakije “Yebiga” u Americi Bili Guld promovisao je novi model ovog srpskog tradiocionalnog pića.

Naime, riječ je o rakiji “Yebiga Bela”, koja je kao i prva vrsta napravljena na potpuno tradicionalan način, šljivovici od lokalno gajenih šljiva sa planine Goč, čuvanoj u buradima od inoksa.

U pitanju je rakija premijum klase, a srpski destileri u Americi dodaju da je ovo “najbolja rakija koju niste probali”.

Na boci se nalazi prilično morbidna etiketa, koja podsjeća na umrlicu, samo sa likom starije žene i čašicom rakije u ruci. Pomenuti destileri vole da kažu da je ova rakija “došla od iste babe, samo je malo mlađa”, kao i da se “ne mora čekati na sahranu da bi se otvorila boca”.

Poznati basista je inače veliki zabljubljenik u Srbiju (ne samo u njenu rakiju), koji je pokrenuo cijelu ovu ideju i prije nekoliko godina stupio u kontakt sa proizvođačima rakije iz kuće Tok na Goču, a saradnja je rezultirala stvaranjem prvog proizvoda, klasične srpske barikirane šljivovice.

Rakija “Yebiga” je prvobitno bila dostupna samo u Kaliforniji, ali se sada već može pronaći i u određenim prodavnicama u Ilinoisu, Njujorku, Nju Džersiju, kao i Vašingtonu.

Izvor: ekapija.rs

Podelite članak sa drugima!

davidantonijevic

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.