Prikupljena sredstva za početak radova na obnovi crkve u Prizrenu

Prikupljena sredstva za početak radova na obnovi crkve u Prizrenu

“Sa radošću obaveštavamo priložnike da su prikupljena, značajna sredstva koja omogućavaju početak radova na obnovi crkve Svetog Nikole (Rajkove), kao i da se već intenzivno radi na pripremama”, saopšteno je na Fejsbuk stranici Srpske pravoslavne crkvene opštine Prizren.

Prikupljena sredstva za početak radova na obnovi crkve Sv. Nikole u Prizrenu )

Izvor:rtvKiM

Kako se navodi, uz veliko interesovanje Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika, kao i ostalih učesnika, da se nađe najbolje rešenje za obnovu, danas je crkvu posetila ekipa stručnjaka arhitekata i građevinaca.

“Tom prilikom je izvršen i uvid u status obnove crkve Sv. Pantelejmona, te je konstatovano da je izvedenim radovima potpuno uklonjena vlaga u ovoj crkvi. Izvršena je i dodatna analiza stanja dvorišnog zida. Istrajni u ovoj akciji, složno, saborno i strpljivo, prikupili smo potrebna sredstva i za početak radova na obnovi Rajkove crkve Svetog Nikole u Prizrenu. Sada sa zadovoljstvom i radošću očekujemo nastavak ovog procesa. Uz Božju pomoć!”, navodi se u objavi i dodaje će prikupljanje priloga biti nastavljeno, do potpune obnove crkve Svetog Nikole.

Izvor: RTVKiM

Podelite članak sa drugima!

Jovana Simić

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.