Posle 30 godina KLM ponovo leti između Beograda i Amsterdama

Posle 30 godina KLM ponovo leti između Beograda i Amsterdama

Holandska avio-kompanija KLM je posle 30 godina pauze ponovo uspostavila direktne letove između Beograda i Amsterdama.

Avion holandske avio-kompanije sleteo je 13.05.2021 oko 11.30 sati na beogradski aerodrom “Nikola Tesla”, u prisustvu velikog broja domaćih medija, a za Amsterdam poleteo sat vremena kasnije. Time se KLM Royal Dutch Airlines, najstarija avio-kompanija na svetu koja i dalje leti pod svojim prvobitnim imenom, vratila u Srbiju.

U početku će avioni kompanije KLM povezivati Beograd i Amsterdam tri puta nedeljno, a od 11. juna broj letova će biti povećan na jedan dnevno.

Zahvaljujući toj avio-liniji, putnicima iz Beograda će biti olakšan pristup širokoj mreži letova, a prema trenutnom rasporedu letenja, putnici će imati zgodno vreme presedanja za evropske gradove, kao što su Madrid, Dablin i Edinburg.

Zanimljivo je da je još tokom tridesetih godina 20. veka bilo moguće iz Beograda leteti direktno do Indonezije, tadašnje Holandske Istočne Indije. Prvi KLM-ov let za Beograd bio je 1. oktobra 1931. godine, i išao je od Amsterdama, preko Lajpciga i Budimpešte, pa sve do Batavije (današnje Džakarte) u tadašnjoj Holandskoj Istočnoj Indiji.

Redovni letovi između Amsterdama i Beograda su zatim više puta obnavljani i ukidani, a poslednji KLM-ov let na toj ruti poleteo je malo uoči početka raspada SFR Jugoslavije.

Izvor: Biznis.rs

Podelite članak sa drugima!

Anđela Lađević

Zdravo! Ja sam Andjela, imam 25 godina i rodom sam iz Vršca. Završila sam medjunarodne studije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a sada sam na master studijama-modul studije SAD-a. Volim da čitam, pišem, kao i da uživam u prirodi i sportu.

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.