Počeli  39. „Nušićevi dani”

Počeli 39. „Nušićevi dani”

Pozorišni festival “Nušićevi dani” otvoren je večeras u Centru za kulturu u Smederevu. Festival, 39. po redu, otvorio je gradonačelnik Smedereva, Jovan Beč.

Sinoć je izvedena prva predstava „ Ana Karenjina“ u režiji Dejana Projkovskog nastala u produkciji Novosadskog pozorišta ,,Ujvideki Szinhaz’’.

Uoči početka predstave, tradicionalno je položen venac na spomenik Branislavu Nušiću, a zatim je u galeriji Centra za kulturu Smederevo otvorena izložba ,,Scenske vizure’’ studenata Fakulteta primenjenih umetnosti sa odseka scenografije.

Na takmičarskom repertoaru ove godine je ukupno pet predstava. Predstavu „Izbiračica„ 22. maja izvešće Narodno pozorište iz Subotice, a dan kasnije pred publikom biće „Rolerkoster“ Ateljea 212. Predstava „Vuci i ovci“ Narodnog pozorišta iz Beograda je na repertoaru 24. maja, a 25.maja „Zaljubljeni Šekspir“ Beogradskog dramskog pozorišta.

Nagrada za najbolju predstavu, i Nušićeva nagrada za životno delo glumcu-komičaru, koja ove godine odlazi u ruke dramskog umetnika Bogdana Diklića, biće uručene u završnici festivala, 26. maja.

izvor: novosti

Podelite članak sa drugima!

Lenka Pavlović

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.