Počele Zmajeve dečije igre

Izvor: https://zmajevedecjeigre.org.rs/ Aleksandar Savic

Počele Zmajeve dečije igre

Igre su otvorene tradicionalnim recitovanjem Zmajevih pesama na njegovom grobu u Sremskoj Kamenici.

Zmajeve stihove recitovao je glumac Srđan Timarov, a program ovogodišnjih Zmajevih dečjih igara odvijaće se do nedelje na nekoliko lokacija u gradu i prigradskim mestima. 

Očekuje nas nedelju dana programa u okviru kojeg će deca i mladi predstaviti svoje govorno, muzičko, likovno i literarno stvaralaštvo. U programu će osim dece i mladih učestvovati i profesionalni umetnici koji stvaraju za decu, kaže direktorka Zmajevih dečjih igara Dušica Marinović.

“Bezmalo 100 umetnika iz svih oblika stvaralaštva za decu. Održavaće se na više lokacija. Programi su kategorisani, plesnog karaktera će se održavati u dvorištu Sokolskog doma i ispred “Promenade” a muzički, i dramski govorni programi će se odvijati u saletli Dunavskog parka.

Ovogodišnja priznanja Zmajevih dečjih igara biće uručena književnici Vesni Ćorović Butrić i Rastislavu Durmanu kao i Uglješi Šajtincu koji je i nosilac Zmajevog pesničkog štapa ove godine, dodaje Dušica Marinović.

Uprkos tome što neće biti tradicionalnog vatrometa iz centra na koji smo navikli kada se govori o Zmajevim dečjim igrama, nema sumnje u to da nas u narednih sedam dana očekuje prelep i raznovrstan program na radost svih mališana.

Izvor: RTV https://rtv.rs/sr_lat/vojvodina/novi-sad/64.-zmajeve-decje-igre-pocele-danas-(audio)_1250700.html

Podelite članak sa drugima!

Anđela Lađević

Zdravo! Ja sam Andjela, imam 25 godina i rodom sam iz Vršca. Završila sam medjunarodne studije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a sada sam na master studijama-modul studije SAD-a. Volim da čitam, pišem, kao i da uživam u prirodi i sportu.

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.