Otvoren punkt za vakcinaciju u kasarni “Dedinje”

Otvoren punkt za vakcinaciju u kasarni “Dedinje”

U kasarni „Dedinje” danas je otvoren punkt za vakcinaciju pripadnika garnizona Beograd i članova njihovih porodica, a tim povodom punkt za imunizaciju obišao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednika je oko 10 sati ispred kasarne dočekao počasni stroj garde, a nakon predatog raporta, predstavnici Vojske Srbije upoznali su predsednika Srbije sa procesom vakcinacije.

Vučić je rekao da se tu vakcinišu vojnici, pripadnici Ministarstva odbrane i članovi njihovih porodica i poručio im da je vakcinacija veoma važna.

„Malo je bolja situacija ovih dana, od kako smo rekli ovo za 3.000 dinara. Imali smo prošle nedelje 8.900 novovakcinisanih na dnevnom nivou, a sada imamo 23.000 novovakcinisanih”, rekao je Vučić.

Dodao je da to, ipak, još nije dovoljno i naglasio da nigde nisu gužve za vakcinaciju, prenosi Tanjug.

Izvor: politika.rs

„Čim nije pik, ljudi misle da nije potrebno da se vakcinišu. Tu je i milion teorija zavere, ne možete da verujete šta slušate”, rekao je Vučić.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović preneo je da se pripadnici vojske najviše vakcinišu „sinofarm” vakcinom, zatim „fajzerovom”, „spunjikm Ve” i na kraju „astrazenekom”.

„Sa ovim punktom ćemo malo rasteretiti civilne zdravstvene ustanove”, rekao je Stefanović.

Vučić je na to dodao da je strašna negativna kampanja vođena protiv „astrazeneke”, a da jučerašnji podaci iz Velike Britanije gde nije zabeležen ni jedan smrtni slučaj, a imaju deset puta više stanovnika od nas, govore u prilog ovoj vakcini.

Imunizaciju u kasarni „Dedinje” sprovode tri tima lekara, a prvu dozu vakcine protiv virusa korona danas će primiti oko 160 pripadnika garnizona i njihovih članova porodice.

Oni će biti vakcinisani cepivom kineskog proizvođača „Sinofarm”.

Obilasku punkta prisustvuju ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i načelnik Generalštaba VS Milan Mojsilović.

Izvor: politika.rs

Podelite članak sa drugima!

Biljana Ilić

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.