Otvoren prvi zajednički frižider u Beogradu

Otvoren prvi zajednički frižider u Beogradu

Tamara Stojković i Emilija Bojić su postavile prvi zajednički frižider u Srbiji. Inicijativa Zajednički frižider se zalaže za smanjenje otpada, borbu protiv klimatskih promena i gladi.

Ova inicijativa nastala je kao deo projekta Svetske organizacije za zaštitu životne sredine WWF pod nazivom „Na mladima klima ostaje“.

Frižider se nalazi ispred Dorćol Platz-a u Dobračinoj ulici. Otključan je svaki dan od 11h do 19h i donacije hrane se tada mogu uzimati ili ostavljati. Voće, povrće, bezalkoholna pića, konzervirana i fabrički upakovana hrana se mogu ostavljati u frižider.

Moto ove inicijative je „Ostavi šta možeš, uzmi šta ti treba!” što znači da ljudima neće trebati nikakva dozvola da uzimaju hranu koju žele. Volonteri neće kontrolisati koliko hrane je uzeto.

Tamara i Emilija žele uskoro da otvore i zajednički ormar u koji bi ljudi mogli da ostavljaju odeću u dobrom stanju koja im više nije potrebna.

Ova ekološka i humanitarna organizacija traži još volontera koji bi im pomogli pri održavanju frižidera čistim i funkcionalnim. Sve informacije mogu se naći na njihovom Instagram profilu.

Izvor: https://www.instagram.com/zajednickifrizider/

Podelite članak sa drugima!

Ina Nedić

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.