Otvoren arhitektonski konkurs za mikro eko kuću

Izvor: Pixabay

Otvoren arhitektonski konkurs za mikro eko kuću

Udruženje Ekokultplus i Arhitektonski fakulteti Univerziteta u Beogradu i Podgorici, raspisali su međunarodni konkurs za idejno arhitektonsko rešenje na temu “Mikro eko kuća”.

Kako su saopštili organizatori, konkurs je namenjen arhitektama, dizajnerima, pejzažnim arhitektama i primenjenim umetnicima starosti do 30 godina i studentima fakulteta iz navedenih oblasti, rok za predaju radova je 1. septembar, a nagradni fond iznosi 3.000 evra.

Predsednik međunarodnog žirija, arhitekta Vladimir Lovrić, rekao je da “konkurs ima za cilj da promoviše mlade stvaraoce i da kroz društvene mreže i prateće medije afirmiše koncept ekološke arhitekture”.

“Na taj način se stvaralaštvo mladih generacija obogaćuje ekološki održivim pristupom projektovanju, dizajniranju i izgradnji zgrada uz korišćenje obnovljivih izvora energije, čime se doprinosi zaštiti životne sredine i sprečavanju daljih klimatskih promena”, naglasio je Lovrić.

Konkurs otvara pitanje eko samoodržive kuće, uz njeno prilagođavanje prirodnom kontekstu i upotrebi obnovljivih izvora energije i prirodnih ekološko-održivih materijala, a više informacija se može naći na strani www.ekokucamagazin.com <http://www.ekokucamagazin.com>, saopštili su organizatori.

Kako je najavljeno, dodela nagrada će biti na svečanom otvaranju Četvrtog međunarodnog kongresa “Održiva arhitektura – energetska efikasnost” 8. oktobra u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu.

Konkurs se realizuje uz podršku kompanije Alumil.

Izvor: RTV https://www.rtv.rs/sr_lat/zivot/nauka-i-tehnologija/arhitektonski-konkurs-za-mikro-eko-kucu_1252765.html

Podelite članak sa drugima!

Anđela Lađević

Zdravo! Ja sam Andjela, imam 25 godina i rodom sam iz Vršca. Završila sam medjunarodne studije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a sada sam na master studijama-modul studije SAD-a. Volim da čitam, pišem, kao i da uživam u prirodi i sportu.

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.