Olimpijske igre će biti održane

Foto: EPA/NICOLAS DATICHE / POOL

Olimpijske igre će biti održane

Predsednica Organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Tokiju Seiko Hašimoto izjavila je da će najveća smotra svetskog sporta u Japanu biti 100 odsto održana.

Međutim, upozorila je da svi moraju biti pripremljeni na scenario da navijača ne bude na tribinama ukoliko se situacija sa koronavirusom ne smiri.
Do početka Igara u Tokiju ostalo je tačno 50 dana, a Japan se već nekoliko nedelja bori sa novim, četvrtim talasom koronavirusa.
Ankete pokazuju da su stanovnici Zemlje izlazećeg sunca protiv održavanja Igara zbog trenutne epidemiološke situacije.

Narod u Japanu oseća frustraciju povodom toga što želimo da organizujemo Igre u Tokiju. Najveći izazov će biti način na koji ćemo kontrolisati kretanje ljudi. Ukoliko se novi talas pandemije dogodi u toku Igara, izbiće velika kriza i vanredna situacija. Zbog toga moramo biti spremni na scenario da navijača ne bude na tribinama“, rekla je Hašimoto.

Vanredna situacija u Japanu na snazi će biti do 20. juna, dok su Olimpijske igre na programu od 23. jula do 8. avgusta.

Izvor: B92

Podelite članak sa drugima!

Dragana Jovanović

Zdravo, ja sam Dragana, imam 23 godine. Diplomirani sam filolog i trenutno na masterskim studijama srpske književnosti i jezika. Čitam, pišem prozu, književnu kritiku i veliki sam zaljubljenik u španski jezik i hispansku kulturu.

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.