„Nušićeve dane” u Smederevu otvorila predstava za najmlađe

„Nušićeve dane” u Smederevu otvorila predstava za najmlađe

Danas, 13. juna 2021. godine, otpočeo je pozorišni program smederevske manifestacije „Nušićevi dani” i trajaće do 20. juna. Tačno u podne je program otvorila predstava za decu Kli i klak u režiji Mateje Popovića, za koju je sam napisao i tekst, a koju izvodi pozorišna trupa Čiča Mičino pozorište.

Program se danas nastavio u večernjim časovima predstavom Autobiografija u izvedbi Okret teatra. U narednim danima na velikoj pozornici Centra za kulturu Smederevo publika će moći da pogleda i mnoge druge predstave, među kojima su i Divlje meso u izvođenju Beogradskog dramskog pozorišta, Ožalošćena porodica koja dolazi sa Narodnim pozorištem Subotica, čuvena Pokondirena tikva Narodnog pozorišta Sterija, Pučina koju će izvesti sjajna ekipa Jugoslovenskog dramskog pozorišta.  

Program u celini sva zainteresovana publika može naći na zvaničnom sajtu Centra za kulturu Smederevo, kao i na njihovim nalozima na društvenim mrežama.

Poznato je da je festival „Nušićevi dani” u Smederevu pokrenut sa ciljem popularizacije komediografskog dela pisca Branislava Nušića, koji je određeni deo svog detinjstva proveo upravo u ovom gradu. Danas u Smederevu Nušićevo ime nosi jedna ulica, jedna osnovna škola, a na kući u kojoj je živeo dok je boravio u Smederevu nalazi se tabla sa tim podatkom, kako bi uvek podsećala meštane Smedereva na velikog pisca, a posetioce grada upoznavala sa ovom informacijom.

Podelite članak sa drugima!

Marina Radan

Zdravo! Zovem se Marina i apsolvent sam srpske književnosti i jezika sa komparatistikom. Gajim veliku ljubav prema umetnosti i kulturi u širem smislu, a svoj doprinos ovim oblastima dajem pisanjem poezije i umetničke kritike. Sa velikim zadovoljstvom podržavam humanitarne i ekološke akcije, kao i sve entuzijstične, kreativne ideje iz ovih i drugih delatnosti.

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.