Novi investitori u Vranjskoj banji

Novi investitori u Vranjskoj banji

Beograd — Investicija Meriota i Milenijum rizorta u gradnju hotelskog kompleksa u Vranjskoj banji za jug centralne Srbije značiće oživljavanje, kazala je Ana Brnabić.

Foto: Tanjug/RADE PRELIC

Foto: Tanjug/RADE PRELIC

Za ljude koji tamo žive to će značiti dolazak novih investitora, posao za građane, bolje plate i bolji životni standard, izjavila je danas premijerka Srbije na potpisivanju Ugovora o saradnji između te dve kompanije..

Brnabić je naglasila da je reč o najvećem projektu kompanije “Meriot” na Balkanu, kao i najveća investicija u srpski turizam u ovom trenutku.

“Ovakva investicija znači mnogo Srbiji, i to što je upravo u Vranjskoj banji. Znači za čitav jug centralne Srbije, koji smo se trudili da pokrenemo, ojačamo i oživimo u poslednjih nekoliko godina”, rekla je Brnabić na svečanosti potpisivanja ugovora tih kompanija.

Brnabić je navela da je izuzetno teško dovesti projekte u neke delove Srbije, koji su malo udaljeni od Beograda, i gde nema mnogo investitora, koji ta mesta ne vide na mapi investicionih destinacija, iako to jesu.

“Ali, kada dovedete jednu, dolazi druga, kreće treća investicija i taj kraj počinje sam da se razivja. To je održivi razvoj”, rekla je Brnabić.

Brnabić je istakla da je ovo najveća investicija u domaći turizam u ovom trenutku koji nije nimalo lak, jer se svi i dalje bore sa posledicama epidemije korona virusa.

“Neke od najvećih posledica trpe upravo privatne kompanije, i zato zahvaljujem ”Milenijum timu” što i pored svega, nisu odustali od projekta, niti ga odložili, već su nastavili, kako bi Vranjska banja imala ovakav biser što pre”, rekla je Brnabić.

Kompanija “Millennium Resorts” i američka hotelska kompanija “Marriott International” potpisale su danas ugovor o saradnji o izgradnji hotelskog kompleksa u Vranjskoj banji.

Direktor kompanije “Millennium Team” Stojan Vujko je rakao da će Milenijum uložiti 90 miliona evra u taj projekat, i da će biti otvoreno 350 radnih mesta.

On je rekao da se danas započinje saradnja sa jednom od vodećih američkih kompanija i da je potpisivanje ugovora značajan korak u razvoju ekonomskih odnosa Srbije i SAD.

Naglasio je da je ugovor za Milenijum tim veliki poslovni korak, koji će pokazati i sposbnost i snagu te kompanije i za sektor hotelijerstva, budući da je do sada, kako kaže, poznata kao građevinska kompanija.

Naveo je da je projekat izgradnje hotelskog kompleksa u Vranjskoj banji važan i za razvoj samog tog kraja.

“Sigurni smo da će nakon ovog projekta Srbija biti prepoznata kao destinacija vrhunskog banjskog turuzma”, rekao Vujko.

Direktor kompanije “Millennium Resorts” Ivan Bošnjak rekao je da će se kompleks imati dva hotela iz lanca “Meriot”, kao i medicinski centar “Sofka”, te da su u planu spa apartmani, vile, bungalovi.

“Vranjska banja nekada je bila važna turstička destinacija u oblasti banjskog i zdravstvenog turizma, dok je danas to ruinirano, da praktično turizma i nema. Ovaj projekat će dati novi život i energiju, kreiraćemo novu turističku destinaciju”, rekao je Bošnjak.

Dodao je da projekat ne bi mogao da se realizuje bez razumevanja državnih organa i lokalne samouprave.

Regionalni potpredsednik za Evropu kompanije Marriott International Markus Lehnert istakao je da je projekat izgradnje hotelskog kompleksa u Vranjskoj banji veoma važna korak i za njihovu kompaniju, te da posle glavnog grada, šire lanac i u unutrašnjosti zemlje.

“Ovaj projekat veoma važan signal”, rekao je Lehnert.

Dodao je da investitori imaju poverenja u investiciono okruženje u Srbiji.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i premijerka Srbije Ana Brnabić i ambasador SAD Entoni Godfri.

Izvor: https://www.b92.net/

Fotografija: https://imgbin.com/

Podelite članak sa drugima!

Nevena Stalević

Zdravo, ja sam Nevena. Studiram međunarodne odnose na Fakultetu političkih nauka u Beogradu i volontiram u jednoj studentskoj organizaciji. Za sebe mogu reći da sam veliki filmofil i strastveni zaljubljenik u latinoameričku i špansku kulturu. Pored toga, volim putovanja i učim romanske jezike.

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.