Najbolje društvene igre napokon prevedene na srpski

Najbolje društvene igre napokon prevedene na srpski

Ukoliko volite društvene igre, sigurno će vas obradovati vest da su neke od svetski najpoznatijih društvenih igara napokon dobile i svoje verzije na srpskom jeziku.

Igre kao što su 7 Wonders i Azul već neko vreme postoje kod nas, a izdavač je MIPL. Iako MIPL u ponudi ima mnogo igara na engleskom jeziku, trude se da najbolje društvene igre prevedu i na srpski kako bi što veći broj ljudi mogao da uživa u njima. Upravo zato su u prethodnih nekoliko meseci preveli Wingspan i Everdell.

7 Wonders je veoma dinamična strateška igra u kojoj svaki igrač želi da dovede svoju civilizaciju do pobede. Može je igrati čak sedam igrača, a partija obično traje oko trideset minuta. Ova igra je osvojila nekoliko nagrada i mnogi je i dalje smatraju najboljom strateškom igrom.

Izvor: https://se7en.ws/review-remastering-a-classic-7-wonders-2nd-edition/?lang=en

Azul je prelepa igra inspirisana Maorskim mozaicima koji svetlucaju sa pojedinih zgrada u Portugalu. Ova igra svakoga prvo očara svojim neverovatnim dizajnom, a potom time koliko je zabavna, apstraktna i laka za naučiti

Izvor: https://therewillbe.games/articles-boardgame-reviews/8119-azul-saturday-review

Wingspan je novija igra, ali je brzo postala favorit mnogih ljubitelja društvenih igara. Osvojila je čak sedam Golden Geek nagrada. Zanimljiva je činjenica da je u realizaciji srpskog izdanja igre Wingspan bio uključen ornitolog i lingvista, autor Ornitološkog leksikona u izdanju Matice Srpske, pošto mnoge vrste ptica iz Severne Amerike nemaju naziv na srpskom jeziku.
U ovoj igri svaki igrač želi da privuče što veći broj ptica u svoj rezervat. Pravila su jednostavna, ali ova igra ima mnogo mogućih ishoda, pa je teško da bi ikome mogla postati dosadna. Wingspan je i impresivan na oko jer u kutiji, osim prelepih karata, dobijate i minijaturna jaja, žetone i hranilicu za ptice.

Izvor: https://adria.ign.com/drustvene-igre/34115/news/najbolje-drustvene-igre-u-poslednjih-par-godina-sada-su-konacno-prevedene-na-srpski

Everdell je jedna od najnovijih igara u prodavnici MIPL i ona uspeva da iskombinuje dobru mehaniku igre i prelep dizajn na najbolji mogući način. Osnovni cilj je izgradnja novog naselja za mala šumska stvorenja u dolini Everdel. Iako su pravila jednostavna, za ovu igru je potrebna koncentracija, jer svaki potez utiče na naredne krugove i menja tok igre.

Izvor: https://www.board-game.co.uk/everdell-review/

Ove igre, kao i stotine drugih, možete naći u MIPL prodavnicama u Novom Sadu i Beogradu, kao i na njihovom sajtu: https://www.drustveneigre.rs/

Podelite članak sa drugima!

Ina Nedić

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.