NAGRADA “GORDANA BRAJOVIĆ” DANICI BOGOJEVIĆ: Tinejdžerski roman “Zagrli mesec”

NAGRADA “GORDANA BRAJOVIĆ” DANICI BOGOJEVIĆ: Tinejdžerski roman “Zagrli mesec”

NOVI laureat nagrade “Gordana Brajović” za najbolju knjigu za decu i omladinu za 2020.godinu je Danica Bogojević.

Priznanje joj je pripalo za roman namenjen tinejdžerima “Zagrli Mesec” u izdanju “Lagune”, sa ilustracijama Aleksandre Ilić.

Ovo je odluka žirija kojim je predsedavala profesorka Zorana Opačić,a u kome su bili i pisci Branko Stevanović i Dragan Hamović, prošlogodišnji laureat. U užem izboru za ovu nagradu koja se dodeljuje na festivalu “Dani Gordane Brajović” u Aleksincu, bile su još četiri knjige za decu i mlade – “Vila Rosa”, Violete Jović(IK “Svici”), “Farbanje mora” Dejana Aleksića,”Najlepše veštine” Živorada Nedeljkovića (KC “Ribnica” Kraljevo), i “Cile, razmaženo pile”, Jovice Tišme(“Laguna”).

Žiri je izdvojio “Vilu Rosu” Violete Jović kao knjigu koja donosi novinu u pristupu čitaocu i ilustraciji, a posebno pohvalio i edicija Izdavačke kuće “Pčelica”- “Znamenite Srpkinje”. Nagrada koja nosi ime pesnikinje i pisca za decu, legendarnog reportera “Večernjih novosti”, Gordane Brajović, biće uručena Danici BOgojević, 16. juna.

Knjigu možete kupiti u knjižarama “Lagune”, ali i online na njihovom sajtu. https://www.laguna.rs/n4797_knjiga_zagrli_mesec_laguna.html?gclid=CjwKCAjwy42FBhB2EiwAJY0yQsN5JP4UWjTbb7xNpFjB8t9NRCtzwU3c6pryKxBdmxctGcjym0ldbxoC7x4QAvD_BwE

Izvor: novosti

Podelite članak sa drugima!

Lenka Pavlović

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.