Modna kuća  Valentino izbacuje krzno iz svojih kolekcija

Foto: seebiz.eu

Modna kuća Valentino izbacuje krzno iz svojih kolekcija

Italijanska modna kuća Valentino izvestila je da od naredne godine prestaje da koristi krzno u svojim modnim kolekcijama.

U saopštenju stoji da će se kompanija od 2024. usredsrediti na svoj glavni istoimeni brend i da namerava da obustaviti proizvodnju u novijoj liniji REDValentino i dodaje da će poslednja Valentinova kolekcija u kojoj se koristi krzno biti jesen/zima 2021/2022.

Na taj način Valentino sledi primer brojnih drugih luksuznih brendova, poput Prade, Versaćea, Gučija i Armanija, koji su iz svojih kolekcija ranije izbacili krzno zbog sve veće osetljivosti kupaca na pitanja kao što su prava životinja i okolina.

Izvršni direktor Valentina Jakopo Venturini potvrdio je da se prekida dalja distribucija svih kolekcija iz linije REDValentino.

Venturini je bivši direktor u Gučiju, koji se kompaniji pridružio prošle godine kada je svetsku modnu industriju teško pogodila pandemija koronavirusa.

Izvor: N1

Podelite članak sa drugima!

Dragana Jovanović

Zdravo, ja sam Dragana, imam 23 godine. Diplomirani sam filolog i trenutno na masterskim studijama srpske književnosti i jezika. Čitam, pišem prozu, književnu kritiku i veliki sam zaljubljenik u španski jezik i hispansku kulturu.

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.