MLADE NADE NAPADAJU PEHAR

MLADE NADE NAPADAJU PEHAR

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije u petak putuje u Rimini, gde će od 25. maja do 27. juna igrati u Ligi nacija u zaštitnom balonu.

Zoran Terzić, selektor aktuelnog svetskog i dvostrukog uzastopnog evropskog prvaka i olimpijskog vice šampiona, saopštio je da će Aleksandar Vladisavljev sa klupe predvoditi Srbiju u Ligi nacija, kao i spisak od 16 igračica koje će igrati u Italiji.

Na spisku su tehničari: Mila Đorđević (Crvena zvezda), Ana Jakšić (Tent), korektori: Vanja Savić (Jedinstvo), Vanja Bukilić (Ohajo Stejt), Sara Carić (Tent), libera: Bojana Gočanin (Tent), Sanja Đurđević (Ub), blokeri: Božica Marković (Top Spid), Jovana Kocić (Alba), Jelena Delić (Crvena zvezda), Sofija Medić (Ub), primači: Katarina Lazović (Lođ), Sara Lozo (Altaj Ust-Kamenogorsk), Jovana Cvetković (Tent), Aleksandra Uzelac (Železničar) i Jovana Mirosavljević (Železničar).

Srbija će na startu turnira, u utorak, 25. maja igrati protiv Turske (12 sati), zatim u sredu, 26. maja protiv Poljske (16) i u četvrtak, 27. maja protiv Italije (19.30).

Mečevi će se igrati u dve dvorane Sajma u Riminiju, a na programu će u svakoj dvorani biti po četiri meča dnevno.

Svaka reprezentacija će odigrati po 15 utakmica, a plasman u polufinale izboriće četiri najuspešnije selekcije.

Polufinale i finale će se odigrati 24. i 25. juna, a odbojkaššice će odigrati ukupno 124 utakmice u Ligi nacija 2021.

Izvor: Blic sport

Podelite članak sa drugima!

Anđela Lađević

Zdravo! Ja sam Andjela, imam 25 godina i rodom sam iz Vršca. Završila sam medjunarodne studije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a sada sam na master studijama-modul studije SAD-a. Volim da čitam, pišem, kao i da uživam u prirodi i sportu.

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.