Mišelin je odlučio: Ovo su najbolji restorani u Beogradu

Izvor: Instagram/visit.belgrade

Mišelin je odlučio: Ovo su najbolji restorani u Beogradu

Srbija je oduvek bila gastronomska zemlja, a srpska kuhinja bogata i raznovrsna. U kvalitet gastronomske ponude Srbije, pre svega Beograda, uverili su se i Mišelinovi inspektori. Mišelin vodič Beograd 2021, predstavljen je 7. decembra.

Izvor: Instagram/serbian_food

U selekciju je ušlo 14 beogradskih restorana, od kojih su dva posebno istaknuta.

Iva Nova balkanska kuhinja, predstavljena kao „komšijski kafe-restoran“, ponela je oznaku Michelin Bib Gourmand, koja se dodeljuje restorinima vrhunskog gastronomskog kvaliteta koji nude odličnu vrednost za uloženi novac.

Izvor: Instagram/ivanewbalkancuisine

„U ovom restoranu modernog izgleda, gurmani mogu uživati u tradicionalnim, zdravim balkanskim receptima koji su suptilno prefinjeni“, navodi se u vodiču.

Drugi restoran, Bela Reka, istaknut je zbog „posvećenosti održivom razvoju“.

Izvor: Instagram/restoran.bela.reka

„Cilj ove ustanove u centru grada je promocija lokalnih poljoprivrednika i proizvođača i očuvanje identiteta tradicionalne srpske kuhinje. Salaš, koji se nalazi na Homoljskim planinama, nudi prelepu ponudu mesa i sireva, uz koje su i vina sa njihovog imanja“.

Na listi Mišelin preporuka su i Salon 1905, Gušti mora, JaM, Enso, Homa, Magellan, The Square, Legat 1903, Ebisu, Comunale Cafè e Cucina, Mezestoran Dvorište i Langouste.

Odabir restorana u Beogradu obavili su anonimni i nezavisni inspektori, a restorani su vrednovani u skladu sa opštim i ujednačenim kriterijumima Mišelin vodiča.

Izvor: https://nova.rs/magazin/gastro/prvi-miselin-vodic-za-beograd-da-li-su-ovo-zaista-nasi-najbolji-restorani/

Podelite članak sa drugima!

Milica Panic

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.