Metaloplastika nakon šest  godina vratila pehar Kupa u Šabac

Foto: Rukometni savez Srbije

Metaloplastika nakon šest godina vratila pehar Kupa u Šabac

Metaloplastika je osvajač Kupa prof. dr Branislav Pokrajac 2022. godine, nakon izuzetnog finala nacionalnog Kupa koji su priredile ekipe Vojvodine i Metaloplastike u SRC Dubočica u Leskovcu. Velika neizvesnost tokom susreta dovela je do nerešenog rezultata po isteku šezdeset minuta igre i odvela utakmicu u produžetke. Iako je i posle prvog produžetka rezultat glasio 27:27, dva vezana gola Metaloplastike početkom drugog produžetka, nakon kojih je Darko Arsić bio siguran na golu i odbranio sedmerac Vojvodini, bili su ključni momenti koji su prelomili utakmicu i doveli Metaloplastiku do trofeja.

Najefikasniji u redovima Metaloplastike bili su Aidi Mohamed Azis sa devet pogodaka i Vojislav Brajović sa sedam, dok su se u ekipi Vojvodine po sedam puta u strelce upisali Gregor Ocvirk i Jovica Nikolić.

Za najboljeg golmana finalnog turnira Kupa prof. dr Branislav Pokrajac 2022 proglašen je Darko Arsić, čuvar mreže Metaloplastike, dok je priznanje za najboljeg igrača otišlo u ruke Vojislava Brajovića.

Metaloplastika je u svoje trofejne vitrine dodala šesti pehar namenjen osvajaču Kupa, pa su nakon četiri trofeja Kupa Jugoslavije (1980, 1983, 1984, 1986), drugi put osvojili Kup Srbije i tako ponovili uspeh iz 2016. godine.

Izvor: Rukometni savez Srbije

Podelite članak sa drugima!

Marija Jocić

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.