Međunarodni sajam hortikulture od 20. maja na Beogradskom sajmu

Međunarodni sajam hortikulture od 20. maja na Beogradskom sajmu

Međunarodni sajam hortikulture održaće se na Beogradskom sajmu od 20. do 23. maja, najavili su organizatori.

Sajam će svoje 26. izdanje tradicionalno pratiti izložba lekovitog bilja i preparata meda “Darovi prirode” i Izložba baštenskih i parkovskih mašina “Motoplantexpo”. Još jedna atrakcija za ljubitelje hortikulture je peti Organik fest, posvećen organskoj proizvodnji i baštovanstvu, organskim proizvodima i zdravoj hrani uopšte.

Zainteresovani će moći da posete manifestaciju između 10 i 18 časova, a ulaz je besplatan.

Posetioci će se susresti sa različitim oblastima hortikulture – uzgajanjem cveća i cvetnog materijala, proizvodnjom sadnica i semenskog materijala, voćarstvom, vinogradarstvom, pčelarstvom, gajenjem lekovitog bilja, uzgojem i održavanjem zelenih površina, mehanizacijom za hortikulturu, zalivnim sistemima, sredstvima za prehranjivanje i zaštitu biljaka, pejzažnom arhitekturom, najavili su organizatori.

Građani će, prema njihovim rečima, imati priliku da direktno od proizvođača nabave sadnice najlepšeg cveća, četinara i ukrasnog bilja, kaktusa, sezonskog cveća, začinskih i aromatičnih biljaka.

Pokrovitelj Sajma hortikulture je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije. Podrazumeva se da će u “baštu u srcu Sajma” posetioci moći da uđu besplatno. Za cveće – cveće.

Izvor: Biznis.rs

Podelite članak sa drugima!

Anđela Lađević

Zdravo! Ja sam Andjela, imam 25 godina i rodom sam iz Vršca. Završila sam medjunarodne studije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a sada sam na master studijama-modul studije SAD-a. Volim da čitam, pišem, kao i da uživam u prirodi i sportu.

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.