Leto na Gardošu

Leto na Gardošu

Beograd se polako, ali sigurno vraća dobrim kulturnim dešavanjima. Nakon korone, nedostaje nam mnogo toga, a najviše kulturnih dešavanja. Ovog jula, a i avgusta, možete uživati na Gardošu uz odlične predstave.

Kula Gardoš

Kula Gardoš jedna je od četiri Milenijumske kule koje su Ugarske vlasti izgradile na sve četiri strane sveta, u najudaljenijim gradovima kraljevstva, u sklopu proslave hiljadugodišnice doseljavanja Mađara u Panoniju. Kula visoka 36 metara izgrađena je na najužnijoj tački kraljevstva, u Zemunu, u gradu Beogradu, 1896. godine, na uzvišenju Gardoš, na temeljima drevne zemunske tvrđave Taurunum iz 9. veka koje se kao važna odbrambena tačka vekovima izdizala iznad desne obale Dunava.

Možemo slobodno da kažemo da je Kula Gardoš zaštitno lice Zemuna.

Kula Gardoš u proleće

Manifestacija Leto na Gardošu

Prošle nedelje, opština Zemun, otvorila je manifestaciju Leto na Gardošu 2021. Program je planiran da traje od 12. jula do 30. avgusta. Na repertoaru će se naći čak 36 sadržaja za sve generacije. Broj posetilaca biće ograničen zbog COVID-19.

Nedelja i ponedeljak su rezervisani za najmlađe generacije, a koncerti i predstave za starije, biće održani petkom i subotom.

Karte možete da kupite na prodajnim mestima Ticketline ili online ( https://www.tickets.rs/venue/gardos ). Takođe. karte možete da kupite i na Letnjoj sceni Gardoš sat vremena pre početka.

Predstave koje mi nećemo propusti su Jao meni, Crveni šešir, Istočni anđeo.

Izvor: vikipedija

Podelite članak sa drugima!

Lenka Pavlović

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.