Košarkašice Srbije u pohodu na medalju na Eurobasketu

Foto: RTS

Košarkašice Srbije u pohodu na medalju na Eurobasketu

Nakon izuzetno neizvesnog i dramatičnog meča koji su košarkašice Srbije odigrale u četvrtfinalu, slaveći protiv Španije, nema opuštanja za naše reprezentativke, jer ih u subotu u 21 sat čeka duel sa Belgijom.

„Znamo protiv koga igramo, biće izuzetno teško. Moramo da verujemo u sebe i ono što mi radimo. Ovo je jedna polufinalna utakmica, ogroman je uspeh što smo opet među četiri. Daćemo sve od sebe, jer jedna je utakmica. Obe ekipe žele da budu u finalu. Imamo još dan i po da se spremimo, ako ispoštujemo sve što Marina i stručni štab od nas traže, mislim da ćemo slaviti na kraju utakmice”, rekla je kapitenka Bruks za RTS, uoči polufinalne utakmice.

Istorijska pobeda nad Španijom u četvrtfinalu Evropskog prvenstva svakako jeste snažan podstrek srpskom timu, ali nema opuštanja po rečima Maje Škorić:

„Svi želimo pobedu, zato smo se spremali i došli. Pristupićemo maksimalno ozbiljno onome što nas čeka. Emocije su se slegle posle prethodne utakmice, sada je vreme da se u potpunosti fokusiramo na ono što dolazi. Imamo ozbiljan zadatak pred nama. Respektujemo ekipu koja ima odličnu timsku atmosferu, igru i vrhunske individualce. Treba još da radimo i da ovoj utakmici pristupimo na najbolji mogući način.”

Pobednik ovog polufinalnog meča sastaće se sa pobednikom meča Francuska – Belorusija, koji se igra u subotu od 18 časova.

Izvor: RTS

Podelite članak sa drugima!

Dragana Jovanović

Zdravo, ja sam Dragana, imam 23 godine. Diplomirani sam filolog i trenutno na masterskim studijama srpske književnosti i jezika. Čitam, pišem prozu, književnu kritiku i veliki sam zaljubljenik u španski jezik i hispansku kulturu.

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.