Koncert Ane Ćurčin & The Changes u DOB-u

Koncert Ane Ćurčin & The Changes u DOB-u

Kantautorka Ana Ćurčin nastupiće sa svojim bendom “The Changes” u punom sastavu 28. maja od 19 sati u Velikoj sali Doma omladine Beograda. “Prošlo je mnogo vremena od kad svirali uživo kao bend, to je bilo u Domu omladine u oktobru 2019, od tad nismo svirali kao bend, ovaj koncert čekamo jako dugo i konačno ćemo ga odsvirati 28. maja”, rekla je ona u emisiji “Tri tačke” za N1.

Biće to idealna prilika da se čuju neke potpuno nove pesme koje će imati svoju premijeru, ali i neki stari hitovi u novim aranžmanima. Svoj “Differences Live” album snimila je 2019. upravo u Domu omladine, a ovo će biti njen prvi nastup pred publikom sa bendom posle više od godinu i po dana.

Umetnica je rekla da je u međuvremenu radila i na svom albumu primenjene muzike koji je izašao tokom 2020. „To me je nekako držalo u životu, a nastalo je dosta pesama, jednu ćemo objaviti 20. maja, bilo je dosta stvari koje su se kuvale tokom proteklih godinu dana“, navela je.

„Imala sreću da kada sam se izmestila iz pozorišta, ušla sam u muzičke vode i vratila se u pozorište kroz ta muzička vrata. Volim da se bavim i pozorišnom muzikom i primenjenom, volim da se ti tokovi povremeno dešavaju, volela bih da se nastavi da imam bliski kontakt sa pozorišnom scenom“, rekla je.

Ćurčin je ispričala i koliko su joj tokom godine korone nedostajali nastupi. „U jednom trenutku osvestila sam koliko su mi falili koncerti na više biološkom nivou. Kad to nemaš u tako dugom periodu, osetila sam koliko sam navikla da postoje ti trenuci, da imaš taj socijalni kontakt gde zajedno delimo neku energiju, nešto što nas spaja na nekom nesvesnom nivou, to je izuzetno važno… osvestila sam koliko se uvukao taj osećaj još veće usamljenosti koji boravi u savremenom društvu“, kazala je.

Ona je otkrila da je jako uzbuđena pred koncert i da se izuzetno raduje. „Radikalno je izraženiji taj osećaj nego ranije. Taj kontakt sa publikom je veoma dragocen“, dodala je kantautorka.

Specijalna gošća na koncertu biće flautistkinja iz Novog Sada Milena Jančurić, koja se školovala na FMU u Beogradu i na Berklee College of Music u Bostonu. Njena profesionalna biografija i spisak muzičara sa kojima je sarađivala su impresivni, a Ana i Milena su za kompilaciju “Klavirsko nebo #3” napisale i izvele pesmu “Košuta”.

Ana Ćurčin će tokom maja objaviti novi singl, pesmu za koju je kompletna autorka (tekst, muzika i aranžman). Tokom svoje karijere objavila dva studijska albuma: “Sketches Of Belonging” (2016) i “Differences” (2019, kao Ana & The Changes), kolekciju demo snimaka “Sketches of Belonging (solo & acoustic)” (2015), album uživo “Differences Live” (2020) i kompilaciju primenjene muzike “Scene” (2020).

Izvor: rs.n1info.com

Podelite članak sa drugima!

Marina Radan

Zdravo! Zovem se Marina i apsolvent sam srpske književnosti i jezika sa komparatistikom. Gajim veliku ljubav prema umetnosti i kulturi u širem smislu, a svoj doprinos ovim oblastima dajem pisanjem poezije i umetničke kritike. Sa velikim zadovoljstvom podržavam humanitarne i ekološke akcije, kao i sve entuzijstične, kreativne ideje iz ovih i drugih delatnosti.

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.