Knjige koje su must have na policama ove sezone

Knjige koje su must have na policama ove sezone

Uskoro nam stiže letnja sezona i na svakom koraku možemo da pročitamo predloge šta obući, koju torbu, ali pored predloga za torbu, ja mogu da preporučim ono što može da se nađe na vašim policama. To su stvarno dobre knjige koje su must have ovog leta. Ovo je definitivno mojih top 5 predloga.

  1. Dzek Keruak „Na putu“

Ovo je roman koji me je, blago rečeno, oduševio. Zapravo, tata mi je preporučio knjigu i mislim da je to najzanimljivija stvar. Roman govori o odrastanju, samostalnom životu, ali i o sanjanju. Na totalno lud način, imaćete osećaj da ste u nekom filmu koji nema kraja, kao da se sve nastavlja, da su stvari sve luđe, a vi želite još. I taman kada pomislite da luđe od ovoga ne može, verujte mi, može. Knjiga se svrstava u klasik svetske književnosti, a Keruak je to zasigurno i zaslužio. Ovo je knjiga za sve slobodnoumne ljude, koji život ne shvataju kao da je sve crno ili belo, ovo je knjiga koja definitivno menja pogled na svet. Knjigu možete da nađete u Laguni.

2. Miodrag Majić „Deca zla“

Mislim da još nisam srela osobu koja nije čula ili makar pročitala ovu knjigu. Knjiga koja je na mene ostavila prejak utisak, danima sam razmišljala o njoj. Miodrag Majić piše triler, koji govori o duhovima prošlosti, o mraku u kom danas živimo, o brutalnom ubistvu moćnika, ali i njegovim senkama. Knjigu sam pročitala za samo par dana, prosto sam postala zavisna od nje i nisam mogla da je pustim. Moram da napomenem da je Majić sudija, i da je imao veliku inspiraciju da ovo napiše. Knjigu možete da nađete u Vulkanu.

3. Madlin Miler „Kirka“

Ovo je knjiga koju sam jako dugo čekala da stigne kod nas. Obožavam mitologiju i sve što je vezano za nju. Ako ste i vi kao ja, onda je ovo definitivno knjiga za vas. U domu Helija, boga Sunca i najjačeg među titanima, dobija još jednog člana-ćerku Kirku. Kirka nije kao svoj otac niti majka. Beži od usamljenosti, odlazi u svet smrtnika, gde saznaje da ona ima moći- veštičje vradžbine, koje mogu suparnike pretvoriti u čudovišta i predstavljati pretnju i samim bogovima. Knjiga je odlična, odlično napisana i ima puno pozitivnih komentara. Dok sam čitala, shvatila sam da je Kirka jedna od nas, priča o ljubavi, odrastanju, ali i prihvatanju sebe. Definitivno nešto što ću pročitati ponovo. Knjigu možete da nađete u Laguni.

4. Bet O’Liri „Zajedno u stanu“

Ako želite ovog leta da pročitate jednu slatku, ljubavnu knjigu, „Zajedno u stanu“ je pravi izbor. Još pre par godina, shvatila sam da mi je dosta ljubavnih knjiga, ali ovo nije klasična ljubavna priča. Tifi Mur i Leon Tumi žive zajedno u stanu, tačnije oni su cimeri, cimeri koji se ne viđaju. Rade suprotne smene i počinju da se upoznaju, tako što jedno drugom ostavljaju ceduljice po stanu. Ovo je priča koja će vas raznežiti, ali i nasmejati, iskreno iz srca. Priča je sasvim nešto posebno. Knjigu možete da nađete u Laguni.

5. Fredrik Bakman „Čovek po imenu Uve“

Naravno da je ova knjiga morala da se nađe na listi. Kao što tvrdim za Majića i „njegovu decu“, tako tvrdim da je nemoguće da niste čuli za dzangrizavog komšiju po imenu Uve. Knjiga je totalni hit u svetu i prodata u više od 4.000.000 primeraka širom sveta. Knjigu sam dobila kao poklon za rođendan od prijatelja i moram da priznam da sam u nekom trenutku bila ljuta što su mi kupili baš ovu. Biću iskrena, ali čoveka po imenu Uve, sam u nekoliko navrata mrzela. Ali samo posle par strana, imala sam želju da ga zagrlim. Knjiga je veoma lepa, osećajna, budi u nama najdublje emocije, u istom trenutku ga mrzim, ali i plačem. Knjiga koja me je toliko „dotakla“ i imala sam osećaj da je Uve neko moj. Ovo je sigurno knjiga koja može biti odličan poklon. Knjigu možete da nađete u Laguni.

Nadam se da ćete uživati u ovim knjigama koliko sam i ja.

Lenka Pavlović

Podelite članak sa drugima!

Lenka Pavlović

4 Komentara

  • Odličan izbor!

  • Lenka hvala na preporukama za knjige. Covid ne popušta, nažalost, leto baš i ne obećava tako da nam ostaju stare dobre i proverene stvaribknjige, filmovi i naravno muzika….

  • Svaka čast za izbor knjiga. Vidi se čitalačka širina autora teksta.

  • Bravoo Lenkaa, odlične preporuke!!!❤️

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.