Japanac  vakcinisan u niškom Domu zdravlja

Japanac vakcinisan u niškom Domu zdravlja

Japanac Takakomi Asahi koji je u Niš došao kako bi pokušao da se vakciniše, dobio je vakcinu protiv korona virusa. Iako je prvobitno rečeno da svi stranci moraju biti u radnom odnosu u Srbiji, Asahi je nakon pisanja medija dobio veliku podršku javnosti, pa danas i vakcinu Fajzer.

Obilazak Evrope u koju je pre tri godine stigao, Takakomi će nastaviti za nekoliko nedelja, nakon što dobije drugu dozu revakcine. Zahvalan je na pruženoj šansi i što sa mnogo manje straha i bez velikih troškova oko testiranja može nastaviti svoju avanturu.

Presrećan sam i hvala svima što su mi omogućili da se vakcinišem. Srbi su stvarno gostoprimljivi, stekao sam mnogo prijatelja. Niš je sjajan grad, imate odličnu hranu. Lepote ovog kraja i zemlje istraživaću narednih nedelja dok čekam revakcinu – kaže Takakomi.

Nije planirao da dolazi u Srbiju, ali mu je epidemija promenila planove. Po zanimanju je profesor muzike, pa je ovih dana čekajući vakcinu svirao u centru Niša i družio se sa prolaznicima.

Mnogo njih mi je prilazilo i govorilo mi da su uz mene, da sačekam i budem strpljiv. Rešio sam da ih poslušam, video sam koliko je i interesovanje medija. Bio sam sumnjičav jer su me pre ovog dva puta odbili – priča Asahi.

Nakon avanture u Srbiji, obilazak Evrope kao i do sada biciklom i sa opremom za kampovanje a sledeća destinacija mu je Poljska.

Direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan rekao je da je veliki broj stranaca koji su zainteresovani da se vakcinišu u Srbiji, ali da je potrebno odobrenje e-uprave. Pre 24 sata posle više neuspešnih pokušaja verifikovana je Takakomijeva prijava na e-upravi, a Jerkan kaže da je jutros odobrenje da bude vakcinisan lično dao ministar Zlatibor Lončar.

Niš je, inače, od ponedeljka jedan od tri grada u Srbiji koji ima 50 odsto vakcinisanog punoletnog stanovništva pored Beograda i Užica.

Izvor: Južne vesti

Podelite članak sa drugima!

Anđela Lađević

Zdravo! Ja sam Andjela, imam 25 godina i rodom sam iz Vršca. Završila sam medjunarodne studije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a sada sam na master studijama-modul studije SAD-a. Volim da čitam, pišem, kao i da uživam u prirodi i sportu.

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.