Izložba Vladislava Šćepanovića u muzeju POMA u Južnoj Koreji

Photo:Pixabay

Izložba Vladislava Šćepanovića u muzeju POMA u Južnoj Koreji

Izložba slika pod nazivom „Slikarevo svedočenje“ (“A Painter's Testimony“) umetnika Vladislava Šćepanovića otvorena je u muzeju POMA u Pohangu u Južnoj Koreji i trajaće do septembra, saopšteno je iz Muzeja savremene umetnosti.

 Izložba slika pod nazivom „Slikarevo svedočenje“ (“A Painter's Testimony“) umetnika Vladislava Šćepanovića otvorena je u muzeju POMA u Pohangu u Južnoj Koreji i trajaće do septembra, saopšteno je iz Muzeja savremene umetnosti. POMA je započeo seriju izložbi na kojoj će se predstaviti po jedan renomirani umetnik iz sveta, a Šćepanović je pozvan da tu seriju otvori.

Foto: pixabay

Kustos muzeja, Lin Eumin, videla je Šćepanovićev rad kada je on sa svojim projektom „Enklavija“ predstavljao Srbiju na Venecijanskom bijenalu 2017. godine. Njegov rad ostavio je snažan utisak na Lin, te ga je ona tom prilikom pozvala da svoje slike predstavi korejskoj publici Izložbu je otvorio gradonačelnih Pohanga, Li Gang-dok, a kako je praksa i da se u muzejskom prostoru predstavi zemlja domaćina, otpravnik poslova u ambasadi Republike Srbije Aleksandar Đorđević preuzeo je na sebe zadatak da to i uradi kroz kulturnu, istorijsku i turističku prezentaciju.

Izvor: Tanjug

Podelite članak sa drugima!

Jovana Simić

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.