Ispraćaj za decu sa Kosova i Metohije koja su boravila na Tari

Ispraćaj za decu sa Kosova i Metohije koja su boravila na Tari

Grupa od 200 školaraca iz socijalno ugroženih porodica sa prostora Kosova i Metohije završila je boravak u odmaralištu „Mitrovac na Tari“.

Prezadovoljni gostoprimstvom Centra dečjih letovališta i odmarališta đaci osnovnih škola iz Gračanice, Donje Brnjice, Ugljara, Kuzmina, Sušice, Lapljeg sela, Donje Gušterice, Lepine, Lipljana i Kosovske Mitrovice izrazili su želju da ponovo dođu na ovu planinu. Mnogi od njih su ovde naučili i da skijaju, većina je uživala u edukativno-zabavnim radionicama.

Uz nadu da će se videti i dogodine, direktorka Centra Tanja Santrač poželela im je da bezbedno stignu svojim kućama.

– Ponosna sam što smo, zahvaljujući podršci Grada, koji je pomogao renoviranje naših odmarališta, u mogućnosti da već nekoliko godina zaredom otvorimo vrata naših objekata na Avali i Tari za decu sa Kosova i Metohije. Svesni da je reč o učenicima koji nemaju baš često mogućnost da putuju, želeli smo da im to omogućimo. Ovo je naš način da bar koliko-toliko olakšamo detinjstvo deci koja se suočavaju sa velikim i stvarnim problemima – istakla je direktorka Centra.

U ovoj grupi koja je u odmaralištu „Mitrovac na Tari“ boravila od 11. januara, bili su učenici od trećeg do šestog razreda. Pozdravljajući se sa dragim gostima organizatori, predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Grada Beograda i Centra dečjih letovališta, obećali su da će i ubuduće činiti sve da i sledećim posetiocima boravak na Tari ostane u lepom sećanju.

Podelite članak sa drugima!

Anđela Lađević

Zdravo! Ja sam Andjela, imam 25 godina i rodom sam iz Vršca. Završila sam medjunarodne studije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a sada sam na master studijama-modul studije SAD-a. Volim da čitam, pišem, kao i da uživam u prirodi i sportu.

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.