Interesovanje za Grčku raste

Interesovanje za Grčku raste

Šta je građanima Srbije potrebno za put u Grčku ?

FOTO: EPA-EFE/ ALEXANDROS VLACHOS

Interesovanje za odlazak u Grčku je poraslo poručuju iz turističkih agencija.  Za odlazak u Grčku je potreban negativan PCR test , ne stariji od 72 sata, za one koje nisu vakcinisani.

Vakcinisani mogu u Grčku sa potvrdom o vakcinaciji bilo kojom od vakcina koje su dostupne kod nas , i pod uslovom da je prošlo 14 dana od vakcinacije. Za decu stariju od pet godina, takođe je potreban negativan PCR test.

Izvor: Pianotravel.rs

Vlasnica portala Nikana.gr, Ana Nikolić, kaže za Danas, da je otvaranje graničnog prelaza Evzoni uticalo na porast potražnje smeštaja u Grčkoj.

„Ovih dana sve podseća na regularnu sezonu kada su u pitanju zahtevi za rezervacijama hotela i apartmana u Grčkoj. Najviše se traži kopno, pre svega Halkidiki i to najviše Sitonija. Ljudi, ipak, žele da su negde bliže i manje je interesovanje za ostrva nego ranijih godina“, ističe Nikolić za Danas.

S druge strane, direktor agencije Barcino turs Vladimir Bogićević, veruje da  će doći  do promene pravila procesa PCR testiranja dece i da će dozvoliti prelazak deci do 14 godina bez testa.

Inače, u Grčkoj su i dalje na snazi epidemiološke mere, kao i obaveza nošenja maski na otvorenom, ali ne i na plaži i baštama restorana i hotela.

Izvor: rtv.rs

Podsetimo, Turska je, takođe, prošle nedelje omogućila turistima iz Srbije koji su vakcinisani da putuju sa potvrdom i bez negativnog PCR testa.

Podelite članak sa drugima!

Jovana Simić

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.