Festival ruske kulture

Foto: politika.rs

Festival ruske kulture

Festival ruske kulture „Vernisaž” svečano je otvoren u Ruskom domu i trajaće do 8. juna. Iz ove kulturne ustanove podsetili su da u Srbiji živi dosta ljudi iz Rusije i zemalja koje su bile u sastavu Sovjetskog Saveza, a među njima su i mnogi umetnici čiji rad zavređuje pažnju javnosti. Neki od njih su već dobro poznati srpskoj publici.

Ovaj festival prvi put okuplja ove stvaraoce na istom mestu, pa je to ujedno prilika da pokažu kako doživljavaju Srbiju, njenu tradiciju i prirodu.

Izvor: politika.rs

Tim povodom priređena je i izložba čiji su autori Ana Bočkarjova, Šeomir Gučepšoko, Jelena Zlatković, Anatolij Ivakin, Andrej Kolosov, Andrej Možarovski, Vita Pirocka, Sofija Ječina, Andrej Trubnjikov i fotograf Ilmar koji je autor i organizator festivala.

Na postavci koja će moći da se vidi tokom trajanja manifestacije prikazani su radovi u različitim slikarskim tehnikama, kao i fotografije, gravure, staklene skulpture…

Pažnju posetilaca sinoć je privuklo crtanje na pesku i nastup di-džejeva, a priređen je i audio-performans. U nastavku ove umetničke smotre na programu će večeras u 17 sati glumci ruskog pozorišta „Dar” iz Novog Sada izvesti komad „Lomi se i plače srce moje” koju je režirao S. Telekovski. Planirani su i gala koncert, književni program, radionice, predavanja i susreti sa umetnicima.

Izvor: politika.rs

Podelite članak sa drugima!

Biljana Ilić

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.