Dve decenije EXIT festivala

Izvor: Pixabay

Dve decenije EXIT festivala

Nakon lansiranja velike nacionalne kampanje za vakcinaciju mladih, EXIT objavljuje nova imena za proslavu dve decenije festivala. Hitmejker Robin Schulz, izuzetno cenjeni holandski umetnik srpskog porekla Satori live i nadolazeća house zvezda Ece Ekren svojim nastupima pojačavaju veliku proslavu 20 godina Exita, koja će biti održana od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Uz njih stiže i niz domaćih izvođača, koji zaokružuju program omiljene progresivne trance bine Gaia Trance Xperiment. Svi zajedno se pridružuju već ranije najavljenom nizu svetskih i regionalnih zvezda, među kojima su David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Asaf Avidan, Sabaton, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Artbat, Hot Since 82, Sheck Wes, Meduza, Solomun, Paul van Dyk, Honey Dijon, Amira Medunjanin, Buč Kesidi, Marko Nastić i mnogi drugi.Osim novih imena, EXIT najavljuje i prodaju jednodnevnih ulaznica koja počinje od utorka, 1. juna.

Ujedinjeni festivali Srbije, koje predvode EXIT, Beerfest, Lovefest, Arsenal fest i Nišville, pokrenuli su prošlog petka nacionalnu kampanju za vakcinaciju, čiji su fokus mladi – da daju svoj doprinos vraćanju normalnom životu i vakcinišu se. To je jedini način za ostvarenje postavljenog zajedničkog cilja – da pre 21. juna više od 50 odsto punoletnog stanovništva Srbije bude vakcinisano što će, između ostalog, omogućiti povratak festivala i koncerata, ali i pomoći u velikoj borbi koji tek predstoji, onoj za mentalno zdravlje mladih ljudi. Sama kampanja deluje u dva pravca:„Neću više da igram / vrtim / sviram sam(a)“,koja je usmerena prema svima kojima nedostaju koncerti i festival, i„Ima li neko bolju ideju“, namenjena svima onima koji nisu sigurni da je vakcinacija najbolji put za izlaz iz pandemijske krize. Zajedničko za oba smera je slogan „Vakcina je jedini način da ponovo budemo zajedno“. Kampanja je realizovana uz podršku nacionalne platforme Vlade Srbije – „Srbija stvara“, Ministarstva zdravlja i gradova Beograda i Novog Sada.

Izvor: RTV

Podelite članak sa drugima!

Anđela Lađević

Zdravo! Ja sam Andjela, imam 25 godina i rodom sam iz Vršca. Završila sam medjunarodne studije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a sada sam na master studijama-modul studije SAD-a. Volim da čitam, pišem, kao i da uživam u prirodi i sportu.

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.