Dres Crvene zvezde na aukciji za Ninu

Foto: ST/Petar Divac

Dres Crvene zvezde na aukciji za Ninu

Ovih dana na sajtu Limunda našao se na aukciji dres Crvene zvezde i to ne bilo kakav.

Naime, dres koji je na aukciju postavio portal Republika.rs sadrži potpise jedanaest veličanstvenih, odnosno igrača startera na utakmici u Bariju 1991. godine.
To su: Stevan Stojanović, Vladimir Jugović, Slobodan Marović, Refik Šabanadžović, Miodrag Belodedić, Ilija Najdoski, Robert Prosinečki, Siniša Mihajlović, Darko Pančev, Dejan Savićević, Dragiša Binić.

Dres koji je postavljen na licitaciju, kako se navodi, jeste specijalno kreiran povodom trideset godina od najvećeg uspeha FK Crvena zvezda – titule Evropskog prvaka.

Sav prihod od prodaje namenjen je lečenju dvogodišnje Nine Blagojević iz Beograda, čija je dijagnoza neurofibromatoza, odnosno genetski poremećaj koji prouzrokuje formiranje tumora na nervnim tkivima. Nini je tumor oduzeo vid na desnom oku, a kako bi se sprečio istovetan ishod i na levom oku, neophodno je lečenje u Moskvi i znatna količina novca. Detaljnije o Nininoj dijagnozi i načinima na koji možete donirati novac možete pogledati na sajtu fondacije Budi human.

Poziv za priključivanje akciji portala Republika.rs podelio je i poznati glumac Viktor Savić, koji je vest o licitaciji u humanitarne svrhe podelio na svom Instagram profilu i time apelovao na Delije i sve druge da podrže akciju za Ninu, a kako je naveo, i sam će biti jedan od učesnika licitacije.
Podsetimo, ovo nije prvi put da Viktor podržava akcije ovog tipa i da učestvuje u organizaciji humanitarnih dešavanja. Uz BEAT pokret, čiji je predvodnik, a u saradnji sa fondacijom Budi human, organizovao je veliki humanitarni festival Dance4life.

Foto: Instagram, screenshot

Osim Viktora, akciju je podržao i dugogodišnji fudbaler Crvene zvezde – Vujadin Savić, o čemu možete pročitati ovde.

Podelite članak sa drugima!

Dragana Jovanović

Zdravo, ja sam Dragana, imam 23 godine. Diplomirani sam filolog i trenutno na masterskim studijama srpske književnosti i jezika. Čitam, pišem prozu, književnu kritiku i veliki sam zaljubljenik u španski jezik i hispansku kulturu.

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.