DOBRA VEST ZA NAS I IZ ŠPANIJE! U zemlju od juna mogu da uđu i vakcinisani iz država koje nisu članice EU

DOBRA VEST ZA NAS I IZ ŠPANIJE! U zemlju od juna mogu da uđu i vakcinisani iz država koje nisu članice EU

Španija će dozvoliti ljudima koji nisu iz zemalja članica Evropske unije, a koji su vakcinisani protiv kovida-19, da uđu u Španiju od 7. juna, izjavio je danas španski premijer Pedro Sančez.

 Novo pravilo primenjivaće se na vakcinisane putnike bez obzira na njihovu zemlju porekla – rekao je Sančez, navodeći kao primer Sjedinjene Države, prenosi agencija Rojters.

Neophodno je, međutim, da imaju imaju sertifikat koji dokazuje da su primili vakcine koje je odobrila Evropska agencija za lekove (EMA) ili Svetska zdravstvena organizacija (SZO). Podsetimo, vakcine “Fajzer”, “AstraZeneka”, “Moderna” i “Džonson i Džonson” odobrila je EMA. Kinesku vakcinu “Sinofarm” odobrila je SZO za hitnu upotrebu, dok ruska “Sputnjik V” nije zasad ni na jednoj listi.

Najavio je i da će od 24. maja Španija dozvoliti turistima iz zemalja koje nišu članice EU, a koje se smatraju da nose mali rizik od zaraze, da uđu u Španiju bez negativnog PCR testa.

Na tu listu će biti uvrštena Britanija, kao i Australija, Novi Zeland i Izrael između ostalog.

Izvor: Blic

Podelite članak sa drugima!

Anđela Lađević

Zdravo! Ja sam Andjela, imam 25 godina i rodom sam iz Vršca. Završila sam medjunarodne studije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a sada sam na master studijama-modul studije SAD-a. Volim da čitam, pišem, kao i da uživam u prirodi i sportu.

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.