Do kraja godine u Novom Pazaru će biti zasadjeno 40.000 novih sadnica

Foto: technocrazed.com

Do kraja godine u Novom Pazaru će biti zasadjeno 40.000 novih sadnica

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović najavila je da će do kraja godine u Novom Pazaru biti zasadjeno 40.000 novih sadnica u sklopu projekta pošumljavanja, prenosi Beta.

„Ovo je jedan od načina da skrenemo pažnju i podignemo svest o zaštiti životne sredine. Novi Pazar ima problem sa prekomernim zagadjenjem, pre svega u grejnoj sezoni, i zato je ministarstvo, pored pošumljavanja, sufinansiralo i zamenu kotlarnice u sportskoj hali ‘Pendik’, koja će dobiti dva nova kotla na pelet, a ceo projekat je vredan oko 5,5 miliona dinara”, rekla je ministarka, a preneo njen kabinet.

Tokom posete tom gradu, Vujović je obišla i nesanitarnu deponiju koja je, po njenim rečima, „jedan od najvećih problema” kome je neophodna popravka.

„Sa gradonačelnikom sam razgovarala o skorom zatvaranju ove deponije. Projekat postoji iz 2012. godine, ali je potrebna njegova revizija, kojom će biti definisano fazno zatvaranje deponije”, kazala je ona.

Izvor: Beta

Podelite članak sa drugima!

Dragana Jovanović

Zdravo, ja sam Dragana, imam 23 godine. Diplomirani sam filolog i trenutno na masterskim studijama srpske književnosti i jezika. Čitam, pišem prozu, književnu kritiku i veliki sam zaljubljenik u španski jezik i hispansku kulturu.

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.