Digitalna revolucija Guitar Art festivala

Digitalna revolucija Guitar Art festivala

Guitar Art Festival i Dom omladine Beograda predstavljaju 22. izdanje međunarodnog festivala gitare koji će se održati od 1. do 5. juna pod sloganom “Digital Revolution”. Beograd šalje signal i slavi gitaru kroz 8 koncerata klasične, pop i rok muzike i drugim pratećim programom festivala.

Dugoiščekivani koncert popularne gitarske supergrupe 40 Fingers otvara Guitar Art Festival 1. juna u Kombank dvorani. Muzičari sa nestrpljenjem očekuju nastup pred beogradskom publikom, koji je do sada tri puta bio odložen. Novi muzičko-scenski spektakl italijanskog gitarskog kvarteta Guitar Rhapsody predstaviće poznatu filmsku muziku, autorske pesme, a potom sledi energičan deo sa kultnim melodijama i popularnim obradama pop i rok hitova u posebnom aranžmanu za 4 gitare.

Na ovogodišnjem izdanju festivala nastupiće u Vlatko Stefanovski. NJemu će se kao gost na pojedinim numerama pridružiti i Vukašin Marković

Posebno mesto u programskoj šemi festivala ove godine zauzimaju najveći talenti Srbije. Festival želi da podrži i promoviše gitarske virtuoze, da ih predstavi svetu i pomogne da započnu uspešne međunarodne karijere.

Koncerte će održati mladi gitarista Vuk VukajlovićNikola Jelačić i Amalija Miler, koja izvodi koncert sa gudačkim orkestrom Macris pod vođstvom maestra Predraga Goste.

Koncerte klasične muzike na Guitar Art festivalu održaće i vrhunski gitaristi među kojima su Ruben Betenkurt iz Portugala, Tal Hurvic iz Izraela i Julija Trinšok iz Nemačke.

Za koncert 40 Fingers moguća je zamena prošlogodišnjih ulaznica sa cenom i datumom 12. marta 2020. godine (besplatne ulaznice 0,00 dinara se poništavaju) za nove ulaznice biće moguća od ponedeljka, 17. maja u holu Kombank dvorane na Guitar Art pultu i trajaće do srede 26. maja. Nakon navedenog datuma, zamena neće biti moguća već eventualna kupovina novih ulaznica, ako za to budu postojali uslovi u skladu sa merama.

Prodaja novih ulaznica po ceni od 1200,00 dinara, kao i zamena starih sa cenom i datumom 14. mart 2020. (besplatne ulaznice 0,00 dinara se poništavaju) za koncert „Recuerdos de Belgrado“, biće moguća od ponedeljka, 17. maja na blagajni Kolarčeve zadužbine.

Ulaznice za koncert Vlatka Stefanovskog biće u prodaji od ponedeljka 17. maja na blagajni Doma omladine Beograda i putem prodajne mreže Tickets.rs po ceni od 2.000,00 dinara.

Ulaznice za koncerte Guitar Art Klasika, 2. i 4. juna u velikoj sali Doma omladine Beograda biće po ceni od 1.000,00 dinara. Sve informacije mogu se dobiti putem mejla na office@gaf.rs.

Izvor: balkanrock

Podelite članak sa drugima!

Lenka Pavlović

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.