BESPLATNI UDŽBENICI ZA OSNOVCE U BANJALUCI: Gradonačelnik pozvao roditelje da ništa ne kupuju

Foto: www.novosti.rs

BESPLATNI UDŽBENICI ZA OSNOVCE U BANJALUCI: Gradonačelnik pozvao roditelje da ništa ne kupuju

GRADSKA uprava Banjaluka najavila je potpisivanje ugovora o nabavci udžbenika za učenike od trećeg do devetog razreda svih škola na području ovog grada.

– Time će Banjaluka postati jedini grad u regionu u kojem osnovci ne plaćaju udžbenike – istakli su u GU Banjaluka.

Najavljeno je i da će biti održan sastanak sa predstavnicima Aktiva direktora osnovnih škola kako bi se utvrdio plan podele udžbenika po školama.

-Niko ne treba da kupuje udžbenike. Svih 11.500 do 12.000 dece iz banjalučkih porodica dobiće udžbenike – poručio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Podsetio je da je na tenderu za nabavku udžbenika kao najpovoljnija izabrana onuda JP „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva” Istočno Novo Sarajevo.

Podsećamo, Ministarstvo prosvete i kulture RS, odnosno Vlada Republike Srpske, obezbeđuje besplatne udžbenike za sve učenike prvog i drugog razreda osnovne škole na području Srpske, zatim za učenike pobednike republićkih takmičenja, kao i za sve učenike od trećeg do devetog razreda osnovnih škola koji su treće i naredno po rođenju dete iz porodica sa troje i više dece.

– Do sada je, od školske 2007/2008. do školske 2020/2021. godine, Vlada Republike Srpske obezbedila oko 15,5 miliona maraka za besplatne udžbenike za sve učenike prvog i drugog razreda osnovne škole i drugih kategorija učenika kojima Ministarstvo obezbeđuje besplatne udžbenike – istakli su u resornom ministarstvu.

Izvor: https://www.novosti.rs/republika-srpska/vesti/1018801/besplatni-udzbenici-osnovce-banjaluci-gradonacelnik-pozvao-roditelje-nista-kupuju

Podelite članak sa drugima!

Biljana Ilić

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.