Beogradski festival igre

Beogradski festival igre

Pod sloganom Verujemo u jednu igru pred nama je 19. Beogradski festival igre. Festival će se održati u periodu od 16. marta do 12. aprila 2022. Svojim programom, ovogodišnje izdanje festivala okuplja vrhunske umetnike, dok teme koje donose autori analiziraju savremeno društvo kroz bogat, zanimljiv i raznovrstan vokabular neponovljivog pokreta. Festivalu prethode koreografske radionice, majstorski kursevi, filmski program i izložbe.

Beograd je zahvaljujući ovom festivalu postao važna stanica u biografiji umetnika koji kreiraju trendove u oblasti umetničke igre i teatra, mesto gde se otkrivaju nove produkcije i sa jednakom pažnjom predstavljaju poznati i mladi autori.

Ove godine publici će se predstaviti 14 plesnih trupa sa raznih strana sveta, a festival otvara  Lines Ballet iz San Franciska. Na scenama u Beogradu i Novom Sadu imaćemo priliku da pogledamo najnovije plesne tendencije i najbolje umetnike plesnih trupa iz Dortmunda, Havane, Bolonje, Montreala, Brisela, Kana, Atine, Marseja, Osla, Amsterdama, Tel Aviva, Buenos Ajresa i Štutgarta.

Kompletan program možete pogledati na linku: https://belgradedancefestival.com/program

Izvor: https://belgradedancefestival.com/o-festivalu

Podelite članak sa drugima!

Andrijana Vranic

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.