Austrijski penzioneri na oporavak mogu u Banju Koviljaču

Austrijski penzioneri na oporavak mogu u Banju Koviljaču

Penzioneri iz Austrije moći će da koriste kapacitete Banje Koviljače za oporavak i rehabilitaciju o trošku svog osiguranja, odlučeno je sporazumom dve zemlje, stoji u saopštenju ministarstva zdravlja.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar razgovarao je danas sa atašeom ambasade Austrije za socijalna pitanja Oliverom Hilerom, direktorom Zavoda za socijalno osiguranje Srbije Zoranom Panovićem i direktorom Banje Koviljače Aleksandrom Jokićem, a tema razgovora bila je realizacija tog sporazuma, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će ugovor biti potpisan na tri godine u Beogradu, 22. juna, a važiće od momenta kada prvi penzioneri stignu iz Austrije u Banju Koviljaču, prenosi Tanjug.

Kako se ističe, Srbija je jedina država van Evropske Unije koja će potpisati takav ugovor sa Austrijom, koja taj vid saradnje ima jedino još sa Nemačkom u kojoj dva rehabilitaciona centra pružaju usluge austrijskim penzionerima.

„Priprema za realizaciju projekta i potpisivanje ugovora trajala je nekoliko prethodnih godina, a podrazumevala je obilazak rehabilitacionih centara i analizu ispunjenja najviših standarda i kriterijuma u ovoj oblasti koje je zadovoljila Banja Koviljača”, zaključuje se u saopštenju ministarstva.

Izvor: Politika

Podelite članak sa drugima!

Anđela Lađević

Zdravo! Ja sam Andjela, imam 25 godina i rodom sam iz Vršca. Završila sam medjunarodne studije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a sada sam na master studijama-modul studije SAD-a. Volim da čitam, pišem, kao i da uživam u prirodi i sportu.

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.