Arsenal fest ove godine od 24. do 26. juna

Arsenal fest ove godine od 24. do 26. juna

Prošle godine smo bili uskraćeni mnogobrojnih muzičkih događaja, a među njima svakako i Arsenal festa u Kragujevcu.

Međutim, ove godine se, na radost svih ljubitelja festivala i dobre muzike, stvari vraćaju u normalu, pa je tako Arsenal fest planiran od 24. do 26. juna 2021. godine.

Organizatori festivala potrudili su se da naprave raznovrstan i bogat repertoar uključivši čak tri stejdža na kojima će za ova tri dana nastupiti 44 izvođača!

Jedanaesti po redu Arsenal otvoriće na Mejn Stejdžu legendarni bendovi – Partibrejkersi, Bajaga, kao i energični folk pankeri Brkovi. Na Garden Stejdžu prve večeri sviraju kultni bendovi –  Bjesovi, KBO!, Obojeni program i Repetitor, a uz njih Darkshines, Keni nije mrtav, Kruševac geto i Funk Shui. Na Eksploziv DJ Stejdž 24. juna dolaze Gorache b2b Shoomadisco, Battric & Mivu, Runy i Vladimir Aćić.

Drugo veče Arsenala od samog početka će biti živahno i glasno jer otpočinje sa čuvenim zagrebačkim pank bendom Hladno Pivo na Mejn Stejdžu. Nakon njih će raspoloženje održavati bend Dubioza kolektiv i australijski muzičar Dub FX.  Garden Stejdž ove večeri rezervisan je za izvanrednog Nikolu Pejakovića Kolju, Nikolu Vranjkovića, grupu Svemirko, Nikom ništa, Kiku, Dram, Klinca i Kendija. Na trećem, Eksploziv DJ Stejdžu 25. juna su  Bokee, Kristijan Molnar, Andrew Meller i Lea Dobričić.

Treće, poslednje večeri na Mejn Stejdžu će osvojiti Osvajači, potom „srpski Irci” – bend Orthodox Celts, svetski gitarista Yngwie Malmsteen, ali i poznata srpska rok grupa Riblja Čorba, nažalost, po prvi put bez Miše Aleksića.  Garden Stejdž zatvaraju Kanda, Kodža i Nebojša, Pero Defformer, Texas Flood, Peter Vein, Dead Joker, Gazorpazorp, Ivanu Jegdić, Voyage i Sajsi MC. Na Eksploiziv DJ Stejdžu je 26. jun u rustičnom zdanju „Čaurnice”, nastupaju Sale Jovanović & Markwood, Hunckie b2b Petrovitz YU, Wise D & Kobe i Dejan Milošević.

Ovako uzbudljiv repertoar možete ispratiti u celini, kupivši kartu za sve tri večeri odjednom ili, ukoliko niste u mogućnosti da odvojite toliko vremena, imate mogućnost i kupovine karti za svako veče pojedinačno. Podsećamo da je kragujevački Arsenal fest svoju premijeru imao 2011. godine, kada je počeo sa samo jednim stejdžom, dok je već naredne godine pridodat još jedan. Za samo nekoliko godina postojanja Arsenal se nametnuo kao jedan od najzanimljivijih, najrelevantnijih i najperspektivnijih letnjih festivala na otvorenom u Srbiji, bivšoj Jugoslaviji i ovom delu Evrope uopšte.

Podelite članak sa drugima!

Marina Radan

Zdravo! Zovem se Marina i apsolvent sam srpske književnosti i jezika sa komparatistikom. Gajim veliku ljubav prema umetnosti i kulturi u širem smislu, a svoj doprinos ovim oblastima dajem pisanjem poezije i umetničke kritike. Sa velikim zadovoljstvom podržavam humanitarne i ekološke akcije, kao i sve entuzijstične, kreativne ideje iz ovih i drugih delatnosti.

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.