5 destinacija u Crnoj Gori, daleko od obale

Slika: screenshoot youtube

5 destinacija u Crnoj Gori, daleko od obale

Na pomen Crne Gore i turizma, prva pomisao je svakako more, što i nije iznenađujuće, međutim, postoje i druge lepote koje ova država nudi, a da ne podrazumevaju plaže, obalu i kupanje. Ovo su neke od njih.

  1. Biogradsko jezero – smešteno u sklopu Biogradske gore, prave pravcate prašume na Belasici, ovo jezero oduševiće svakog posetioca netaknutom prirodom koja je danas prava retkost.
  1. Komovi – ovaj planinski masiv idealna je prilika za sve ljubitelje planinarenja, ali i za one koji samo žele da uživaju u pešačenju kroz pašnjake i posmatranju planinskih vrhova u daljini. Takođe, postoji nekoliko lokalaca koji vode turiste u obilazak na konjima, što čini ovu destinaciju još zanimljivijom.
  1. Durmitorska jezera – poznata još i kao durmitorski biseri, od kojih je svakako Crno jezero najpoznatije, ali za one malo odvažnije, željne odlaska u “nepoznato”, svakako treba preporučiti šetnju do Zminjeg, ili Jablan jezera.
Slika: durmitor.rs
  1. Kanjon Nevidio – najuži kanjon u Evropi. Organizovani prolazak kroz ovaj kanjon sjajna je prilika za jednodnevni avanturistički izlet. Cena je oko 100e, a avantura traje nekoliko sati. Na pojedinim mestima kanjoj je toliko uzak da se nebo jedva može i videti, tako da ovo nije preporučljivo za one klaustrofobične.
  1. Kanjon Tare – zaštićen od strane UNESCO-a, ova destinacija će ostaviti bez daha sve posetioce. Posebna atrakcja je rafting koji je dostupan od maja do oktobra. Za adrenalinske zavisnike preporuka je maj ili jun, a za one koji samo žele da uživaju u prirodi, ostatak godine. Takođe, u blizini mosta Đurđevića Tara postoji zip-line koji je dugačak oko kilometar.
Podelite članak sa drugima!

davidantonijevic

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.